HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently Mon Nov 24, 2014 2:37 pm




Post new topic Reply to topic  [ 205 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
 Imaginea HDMU ( Alien2 ) 
Author Message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Imaginea HDMU ( Alien2 )
Azi am instalat imaginea HDMU pentru Alien2 ... configuratia mea fiind
2*DVBS2 + DVB-T/DVB-C .... imaginea se instaleaza ... porneste dar la
scanarea pe cel de-al treilea tunner i-l recunoaste ca fiind DVB-T ...si gata !
Hai sa vedem impreuna cateva imagini ...

Image

alegerea tunnerului a plecat in ordinea 3 ( DVB-T/c ) , 1 ( DVB-S2) si 2 ...
de la bun inceput mi-a aratat o lista de frecvente de pe diferite meridiane
si ceea ce am ales eu ...sperind ca va scana in mod "cable"

Image

configurarea tunnerului DVB-S2 a fost banala ...

Image

am ales scanare automata ....

Image

... a incercat sa scaneze frecventele DVB-T dupa care DVB-S2 ...si gata !
cum la Cluj ...deocamdata nu se prinde nimic in DVB-T ... asta e !

Image

scanarea pe DVB-S2 a fost OK ! pe cablu insa ... nu a gasit nimic ! normal as zice ! iata si meniul principal ...

Image

si unul din lucrurile care cred ca intereseaza pe toata lumea ...
Cei doritori sa faca un test ... pot descarca imaginea de ... AICI
... aveti grija sa fi facut intai upgrade la Spark 1.2.54 !!!
Va recomand calduros utilizarea pluginului e2upgrade ...este rapid si sigur !

_________________
Ex computer guru !


Thu Sep 13, 2012 4:51 am
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Am facut un test cu ultima lor imagine pentru Alien2 ... imaginea se aseaza ...
este din ce in ce mai stabila relativ la meniuri dar ...
- inca nu recunoaste decat partea DVB-T din tunnerul combo
- mai are probleme de stabilitate video datorate driverului

Imaginea este functionala , are server de download ... merita incercata !
se poate descarca de ... AICI

_________________
Ex computer guru !


Thu Sep 13, 2012 4:52 am
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Am intrebat si eu pe un forum , l-am intrebat pe autor ( @Bonkel ) ce este
cu tunnerul DVB-C ... raspunsul a fost :

Menu - HDMU Center - System Control - Tuner Modus - DVB-C !!!

Urmat de un restart !!!
Tunerul este functional dar am reusit sa scanez doar in mod manual si
asta numai dupa ce am introdus datele de start :

- symbol rate : 6900
- modulation : Qam64/Qam256
- frecventa : ...

306000 KHz ( 306 MHz ) modulatie QAM64
314000 KHz
322000 KHz
330000 KHz
338000 KHz
346000 KHz
354000 KHz
362000 KHz
370000 KHz
378000 KHz
386000 KHz
394000 KHz
402000 khZ
.
.
458000 khZ
466000 KHz ( 466 MHz ) modulatie QAM256
474000 KHz
482000 KHz

Evident o eroare de initializare in modurile de scanare automata cablu !

Image

_________________
Ex computer guru !


Thu Sep 13, 2012 4:53 am
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Intre timp am reluat testele si cu alte imagini Enigma2 Alien2 ... problema
tunnerului DVB-C este una generala ... isi are originile in driverul pentru
acest tunner ... driver la care in mod evident mai este de lucru. Am reusit sa
scanez si un transponder QAM256 ( frecv. 466 ) ... dar parca nu este perfect
stabila demodularea imaginii ... din cand in cand imagine se "arde' pentru 2-3 secunde.

_________________
Ex computer guru !


Thu Sep 13, 2012 5:31 am
Profile Send private message

Joined: Wed Sep 12, 2012 12:40 pm
Posts: 36
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Buna! Intr-adevar o imagine simpatica, pt ca misca binisor si in sfarsit se poate seta reteaua fara green screen ca la img anterioare pt Alien2, dar...:
daca problema scanarii DVB-C e cat de cat rezolvata, problema cu driverele DVB-S2 e destul de grava, majoritatea canalelor HD ce emit in S2 nu pot fi urmarite...pana cand?
totusi, cum se poate seta manual oscam (ca eu tot n-am reusit sa-l fac sa mearga urmand indicatiile lui @mihaip) avand in vedere ca serverul lor e mort? sau alte cam-uri?
In rest OK, mount-eaza HDD pe USB si media player-ul e destul de OK


Thu Sep 13, 2012 7:47 pm
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Partial ... ai dreptate !

- intradevar azi dimineata am verificat si eu ... serverul lor era mort !
- in fiecare imagine emulatoarele au o regula proprie de instalare ... regula
care daca nu este descrisa ... trebuie sa o descoperi !
- in acest caz este mai complicat ...este cava derivat din conventia AAF !~


Asteapta sa porneasca serverul de download ...si va merge !
Cat despre transponderele DVB-S2 ... nu se confirma ... vezi ca in lista
de canale preinstalata ... intre Favorite este un grup HDTV ...pe Astra
sint vreo 10-12 canale FTA ...toate in S2 ...si merg bine merci !
Recomand setarea iesirii TV in 720p ... pe 1080i intradevar sint unele
probleme ... din cand in cand apar artefacte !

Fisiere de configurare Oscam ca la Spark in /var/keys !

_________________
Ex computer guru !


Fri Sep 14, 2012 4:26 am
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Lista actualizata a frecventelor de cablu RDS in postul de mai sus !!!

_________________
Ex computer guru !


Sun Sep 16, 2012 3:16 pm
Profile Send private message

Joined: Wed Sep 12, 2012 12:40 pm
Posts: 36
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Am lista mea de canale facuta de-a lungul anilor pe Dreambox- merge excelent pe orice Dreambox
Cand o incarc pe orice imagine E2 pe Alien2, toate canalele DVB-S2 apar cu gri (neactivate) si deci nu se pot urmari...Cum se explica? Ar trebui sa convertesc lista ce o am in altceva? folosind Dreamset-ul de ex?


Mon Sep 17, 2012 11:07 am
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
NU prea stiu ca sa spun ... posibil ca trage dupa ea un atribut nerecunoscut
pe E2 SH4 ! eu am o lista pe care o instalez si pe E2 SH4 si pe E2 MIPS si
merge la fix ! ... dar este facuta de mine ...scanind selectiv si curatind cu
DreamboxEdit ce nu-mi convenea !

_________________
Ex computer guru !


Mon Sep 17, 2012 12:11 pm
Profile Send private message

Joined: Wed Sep 12, 2012 12:40 pm
Posts: 36
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Buna! Totusi, de vina nu e lista, problema este de la setarile tuner-ului, imi arata ca tunerul de satelit este DVB-S si nu S2, iar in meniu la scanarea manuala nu imi permite setarile pt S2 (modulatie QPSK/8PSK, etc)
Am putut gresi ceva la setarile initiale? Din pozele de mai sus vad doar info legate de DVB-T, nu stiu, in meniul tunerelor apar tunerele de satelit ca DVB-S sau S2 ?? A, si in continuare oscam nu se poate face sa mearga...
Multumesc


Mon Sep 24, 2012 4:50 pm
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
- m-am ocupat in mod special de tunnerul Hibrid ( C/T ) el fiind un caz mai
aparte ... si deci mai interesant
- tunerul satelit este OK ! DVB-S este doar un text ! stie DVB-S2 !!!
- oscamul merge bine merci ! fa download de pe server ... si vei vedea
usor care sint configurarile !

_________________
Ex computer guru !


Mon Sep 24, 2012 5:05 pm
Profile Send private message

Joined: Wed Sep 12, 2012 12:40 pm
Posts: 36
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Imi doresc foarte mult sa mearga E2, iar imaginea asta HDMU pare promitatoare. Dar chiar nu stiu daca vorbim de aceeasi imagine: a mea e cea postata la sectiunea downloads: HDMU_978_E2_spark7162_207_git_4320_debug_nolcd_Diff2_Flash.zip

-cand vreau sa fac setarile pt DVB-C, nu stiu ce a zis @Bonkel, dar la mine in Menu - HDMU Center - System Control NU exista Tuner Modus - DVB-C, ci doar 4 optiuni: Load ftdi*, Discardlateframe*, Wlan driver* si Swap* . Atat. Deci nu gaseste nimic ulterior la scanare, chiar daca introduc corect parametri de frecventa (mai putin SR, ca la DVB-T nu e)
-in Download apas verde Descarca Plugin si dupa 2 minute imi da No new plugins found. Reteaua e corect setata. Am incercat zilnic de 3-4 ori in ultimele 2 sapt. Am instalat manual oscam dupa indicatii (cu sch atributelor, cu tot), in HDMU Center - Common Interface apare oscam inactiv, dau Start sau Autostart on si nu deschide nimic nici dupa, nici daca dau restart
-in System - Cautare serviciu - Scanare manuala apare tunerB:d3501-1 (DVB-S), tipul scanarii- transponder, satelit- 1W, frecventa, inversare, SR, polarizare, FEC, scanare retea, dar nimic despre cuplare DVB-S/ DVB-S2, iar la cautarea pe toate frecventele DVB-S2 bineinteles nu gaseste nimic...

Deci nu mi-o luati in nume de rau, chiar nu stiu ce sa mai cred- e vorba de aceasta imagine sau au scos ceva mai recent si vorbim de imagini diferite?
Am facut reinstalari E2 si sunt aceleasi probleme- cu celelalte imagini "mai este mult pana departe" ;)


Mon Sep 24, 2012 7:10 pm
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
De la imaginea la care te referi au mai scos vreo 10 !!! si am dat un link
spre serverul de download ! acolo , cam odata la 3 zile , apare o noua
imagine ! foloseste cu incredere ultima imagine ... progresele sint rapide
@Bonkel este un tip harnic si competent care merita toata stima !

Server de download HDMU Alien2 ... AICI


P.S. voi face azi dimineatza un test si revin cu detalii ...
Imaginile sint in faza de test ...nici una nu este "finala" asa ca mai
pot fi surprize ... la 1203 nu merge video decat dupa un restart general !!!

- scanare manuala DVB-S2 merge la fix - test facut pe Astra 19e !
- server de dowload functional !!! descarcat Oscam ( azi dimineatza )
- Oscam in /usr/emu cu config in /var/keys
- HDMU Center - System control - tunner modus - DVB-C
- scanare cablu merge doar manual cu frecventele si modulatiile din tabel

O imagine perfect functionala chiar daca mai sint mici detalii ... avem
promisiuni pentru rezolvarea problemelor de la DVB-C !

_________________
Ex computer guru !


Tue Sep 25, 2012 3:56 am
Profile Send private message

Joined: Wed Sep 12, 2012 12:40 pm
Posts: 36
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Multumesc pt indicatii !
Descoperind acum ultimele versiuni ale imaginii- sunt de acord ca imaginea e functionala iar meniurile sunt muncite
Am reusit sa rezolv 2 din cele 3 probleme majore cu care m-am confruntat: Tuner modus apare in meniu, asa ca am reusit scanarea completa DVB-C iar canalele se vad la fel ca pe Spark; apare tuner DVB-S2 si compatibilitatea cu listele Dreambox e perfecta. A ramas problema cu No new plugins in Download- la mine serverul nu a mers niciodata, poate e o problema de setari la retea sau router- nu stiu...
Una peste alta, e o imagine absolut OK!


Thu Sep 27, 2012 4:19 pm
Profile Send private message

Joined: Wed Sep 12, 2012 12:40 pm
Posts: 36
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Oare se pot adapta si pt E2 pe Alien (HDMU sau alta imagine) plugin-urile MyTube si SubtitlePlayer sau Drtic?...Ar fi foarte utile, mai ales de cand cu noile probleme ce apar la img Spark


Thu Oct 04, 2012 11:02 am
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Drtic ... este prezent in general ca DDsub ! daca mi-aduc eu bine aminte ...
este pluginul cu subtitrarile ? nu ? poate fi descarcat direct de la sursa ...
si in general se poate include fara surprize ! ... De aici

P.S. daca nu merge trebuie adaugata o mica rutina Python ! dar ...incearca
inatai sa vezi daca nu este la "plugins" sau pe serverul de download !

_________________
Ex computer guru !


Thu Oct 04, 2012 11:39 am
Profile Send private message

Joined: Wed Sep 12, 2012 12:40 pm
Posts: 36
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Multumesc! Un plugin extrem de util e DDsub, se instaleaza, dar din pacate da doar green screen-uri la incarcarea subtitrarii cu toate imaginile (ultimele 5 versiuni HDMU)...Poate ceva minor la programare ar rezolva situatia...


Mon Oct 08, 2012 3:53 pm
Profile Send private message

Joined: Thu Apr 23, 2009 1:02 pm
Posts: 392
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Se poate face update la HDMU fara ca receptorul sa piarda setarile facute la versiunea anterioara?
expl acuma am HDMU1209 si vreu sa fac update la 1223.


Tue Oct 09, 2012 10:40 am
Profile Send private message
Online
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 7:32 am
Posts: 2791
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
In principiu mecanismul "software update" care este functional !!! asigura
acest lucru ! dar nu stiu daca in toate situatiile ... Uneori ... si la Merlin se
mentiona ca trecerea la noua versiune nu este posibila decat prin upgrade
total ...

_________________
Ex computer guru !


Tue Oct 09, 2012 12:01 pm
Profile Send private message

Joined: Thu Apr 23, 2009 1:02 pm
Posts: 392
Post Re: Imaginea HDMU ( Alien2 )
Am dat software update, a durat circa 10 secunde, scria ca 1 new package found. Dupa restart tot numarul versiunii precedente scrie la Sistem info, dar la software update nu mai arata ca ar fi ceva nou disponibil.
Oare acest update este identic cu un update facut de pe Stick usb?


Tue Oct 09, 2012 6:48 pm
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 205 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.