HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently 27 Feb 2020, 10:47
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
 Reglaj antena WaverFrontier 
Author Message
User avatar

Joined: 18 Jan 2013, 14:02
Posts: 581
Location: West
Post Reglaj antena WaverFrontier
Profit de reglajul pe care-l fac la un WaverFrontier T90 pt un prienten pt a explica modalitatea simpla de a regla o astfel de antena.
Nu mai insist pe montarea antenei si prinderea ei pe suport deoarece aceste lucruri sunt bazice si la indemana fiecaruia ci trec direct la partea de reglaj a antenei.
Inainte de toate trebuie mers pe situl ASTA si introdus datele noastre pt a avea o idee despre ce unghiuri de inclinare are nevoie antena pe care o montam.
Se poate face reglajul si fara aceasta tinand cond ca pt România antena va avea skew (in sus sau in jos fata de planul orizontal, adica ca roata unei masini care merge inspre inainte sau inspre inapoi) spre stanga (cand privim din fata antenei) iar pt tarile din vestul Europei spre dreapta.
Asta inseamna ca privind din fata antenei aceasta este aplecata putin spre stanga pt România si spre dreapta pt tarile occidentale.
Am reglat antena astfel incat parabola mare sa fie la verticala fata de sol (din cele 2 suruburi mari din spate) si din cele 5 suruburi mici am aplecat putin antena (stanga sau dreapta depinde de pozitia geografica) dupa care am pus pe bara de suporturi LNB atatea suporturi cati sateliti am nevoie.
In exemplul meu am pus Astra 19.2°E in mijloc si am rotit antena in suportul de sustinere pana am prins pe tester acest satelit (se poate regla si cu un receptor si cu un ecran vizibil din locul unde facem operatiunea, pt cei care nu au un tester):
Image
Dupa ce am semnal pe Astra fac un reglaj fin in planul vertical din cele 2 suruburi care se vad in imagine:
Image
Apoi montez LNBul pe ultimul suport din dreapta (intotdeauna cand privesc din fata, asta-i regula internationala cand spunem dreapta sau stanga) si il plimb pe bara pana am semnal pe 5W (satelitul cel mai vestic de care am nevoie)
Image
Dupa aceasta fac reglajul fin al SKEW si desfac cele 5 suruburi cat sa-mi permita rotirea antenei in sus sau jos pana prind semnal maxim pe tester (receptor) apoi le strag din nou.
Image
Dupa aceasta in principiu nu-mi ramane decat sa pun LNBul in suportul urmator si sa-l plimb pe bara pana gasesc satelitul dorit dupa care strang surubul suportului de LNB si trec la urmatorul satelit pana ii reglez pa toti.
Image
Apoi se prind toate LNBuril si se face cablajul catre Diseqc (in cazul asta 8x1).

Remarca: suporti de LNB sunt intotdeauna paraleli fata de parabola mica iar LNBurile au o pozitie verticala fata de suporti.


10 Jul 2015, 13:20
Profile Send private message WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.