HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently 31 Jul 2021, 13:12
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
 Topfield SRP 2401 CI+ 
Author Message
User avatar

Joined: 18 Jan 2013, 14:02
Posts: 752
Location: West
Post Topfield SRP 2401 CI+
Am scris titlul articolului cu numele receptorului dar as fi putut tot atat de bine sa-l scriu facand apel la concluzia de final: Cand hardu-i bun si softul dedicat iese un Topfield de .....
Si acest receptor la fel ca multe altele face parte din cerintele unei parti ale clientelei care trebuie sa bage Modulul cu card (norma CI+) in slotul lui si sa-i functioneze fara probleme, lucru care se si intampla de altfel.
As putea zice ca este unul din decodoarele pe care le aleg furnizorii de programe cu pretentii pentru a fi utilizat cu modulele si cardurile lor propietate, deci un fel de decodor "dedicat".
Acest model daca ma uit mai atent la firmwarurile pe care se pot folosii este scos in vre-o 5 variante, evident cu firmwaruri diferite: SRP2401CI+; SRP2401CI+ Eco; SRP2401CI+ M7; SRP2401CI+ Smart Pro; SRP2401CI+ Smart Urban, firmware care nu as recomanda sa se foloseasca de la unul la celalalt fara a exista riscul unui ecran negru de inmormantare al aparatului.
Cel testat de mine este dedicat Canal Digital, Télé Sat, Tv Vlaanderen dar l-am testat cu modulul Fransat si functioneaza f bine si sunt convins ca poate functiona cu toate modulele din norma CI+.
Hardware este ca un decodor adevarat cu un Hard de 500 Go (sau 1To cu extensie pana la 2 To max.) cu ventilatoare silentioase cu o conectica foarte generoasa dupa cum se vede din poza panoului din spate, cu 2 tunere DVB-S2 foarte sensibile si performante.
Din toate testele facute a reiesit ca partea de hardware este foarte buna, imaginea si sunetul oferit sunt de o calitate exceptionala, partea de multimedia este destul de bine pusa la punct, in ultimele firmware s-au reglat si cele cateva "bube de tinerete" ca sa le spun asa mai ales la functionalitatea PVR.
Daca pe partea de hardware putem spune WOW la software in schimb un utilizator mai pretentios poate fi dezamagit in primul rand de faptul ca acest tip de aparat care-ti lasa o impresie placuta atunci cand urmaresti un program nu dispune de nici un soft care sa lase posibilitatea introducerii sale in sharing, nici macar ca si "client".
Programul Editorului de Canale, pentru Listele de Favoriti este unul bazic, facut pe genunchi, sau mai de graba imprumutat si aranjat pt aceste aparate, dar care nu este demn de numele acestui aparat, mai ales de banii destul de multi dati pe el. Dar dupa cum am spus acest aparat este destinat acelor clienti care au bani si doresc un aparat performant pentru unul din furnizorii amintiti mai sus, in Meniul aparatului esxista posibilitatea scanarii numai a programelor unuia sau mai multora dintre acesti furnizori, deci prea putin important un Editor de Canale adevarat.
Nici suportul tehnic nu este unul pe masura banilor cheltuiti pe acest aparat si ca mica istorie atunci cand le-am semnalat un bug destul de important al aparatului pe Forumul lor principal unde se lauda cu sute de mii de utilizatori, prima lor reactie a fost de a sterge postarea mea, banuiesc pt a nu fi vazut acel bug si de altii. (sper macar sa tina cont de el i sa-l adapteze odata cu noul software)
Nu as vrea sa se inteleaga prin ce am scris ca Meniul aparatului nu ar complet, bine organizat si structurat, cu suficiente optiuni pt o buna functionare a aparatului, eu scriam numai de faptul ca este un aparat scump cu niste calitati foarte bune dar din pacate cu "dedicatie" si nu pt a fi folosit altcumva decat utilitatea care i-a fost data de constructor, ceea ce pt un utilizator cu experienta este un mare dezavantaj.
Aici as face o mica remarca buna de stiut pt vre-un eventual cumparator, in Meniu la optiunea DiseqC pt a regla mai mult de 4 sateliti (deci in limbaj tehnic DiseqC 1.1) trebuie procedat asa: [(sa zicem pt al 5-lea satelit) pana la al 16-lea] DiseqC 1.0 port 1 din 4 si DiseqC 1.1 port 1 din 4 (satelit 6) Diseqc 1.0 port 1 din 4 DiseqC 1.1 port 2 din 4 s.a.m.d. deci prima baza este DiseqC 1.0 urmata de DiseqC 1.1 (dupa mine o scapare a celor de la Topfield deoarece DiseqC 1.1 are numai 4 optiuni si nu 16 cum ar trebui si trebuie combinate cu cele de la DiseqC 1.0)
In rest nu pot avea prea mari obiectii, EPG bun, PVRul bun, reactivitatea decodorului la parametrari (LAN, inregistrari, alte optiuni, bune, imagine si sunet excelente, etc etc, cu alte cuvinte: "dai un ban dar stii ca... nu-l mai ai".

Image Image Image
Image
Image


19 Dec 2015, 21:35
Profile Send private message WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.