HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently 26 Jul 2021, 08:38
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
 Cateva impresii despre IPTV in general 
Author Message
User avatar

Joined: 18 Jan 2013, 14:02
Posts: 751
Location: West
Post Cateva impresii despre IPTV in general
Image Dupa ce am testat mai multe Liste IPTV de la mai multi ofertanti, majoritatea autohtoni, si mai multe receptoare capabile sa accepte linkurile IPTV, de la cele mai simple la cele noi, unele facute pentru asa ceva am ajuns la unele concluzii pe care as vrea sa le scriu in randurile ce urmeaza.
Ca sa incep cu inceputul tebuie sa spun ca cu cat aparatul folosit pt IPTV este mai puternic (procesor/memorie/video/audio/codecs) cu atat mai bine se vor misca programele IPTV urmarite, DAR, pt ca exista intotdeauna un DAR, daca si conectia Internet pe care o detineti este la inaltimea cerintelor acestui sistem.
Cand spun aceasta mentionez ca o conectie ultra rapida (fibra optica) nu va avea nicio problema din acest punct de vedere dar una ADSL normala va creia tot felul de probleme dintre care cele mai importante sunt imposibilitatea vizionarii programelor HD (cu mici exceptii pt programele asa zis FALSE HD, adica care scriu HD dar in realitate transmit intr-un fel de SD imbunatatit).
Ca titlu de exemplu eu am o conectie cablu care-mi da in jur de 7 Mbps (uneori putin peste sau aleori putin mai mica) si va spun ca NU este suficienta pt programele HD care frizeaza destul ca sa nu fie urmarite in continuu.
Inainte de a va lansa in a cheltui bani pe acest sistem IPTV mai ales ca unii cer fara rusine niste preturi duble abonamentelor oficiale ale unor furnizori de programe satelit faceti un test de retea aici: https://fast.com/nl/ si veti stii daca aveti sanse sa urmariti corect aceste programe IPTV in HD, sau eventual sa nu va ganditi la IPTV daca sunteti mai putin de 6 Mbps.
Concluziile mele la conectia pe care o am, dupa ce am sculele necesare si la banii care se cer pe aceste Liste IPTV este ca NU se merita.
Poate nici serverele IPTV ale ofertantilor de asa ceva NU au intotdeuna suficient pigment ca sa ofere suficienta calitate pt ce dau (aici e chestia si de sculele folosite de ei si alte chestii in care trebuie investit serios).
Calitatea imaginii pentru posturile SD, dar chiar si HD NU se compara cu cea oferita de o instalatie buna de satelit.
Daca tot vreti sa incercati ceva axati-va pe un decodor SAT/IPTV precum cel descris de mine AICI (nu neaparat acelasi dar in stilul asta) unde aveti gratuit o gramada de posturi IPTV si nu numai...
Daca nu sunteti prea pretentios cu o imagine calitativa si un sunet pe masura atunci nu se pun prea multe probleme, daca nu, atunci este mai bine sa va orientati spre ceva mai performant, chiar daca implica montaje si costuri suplimentare.
Daca din varii motive nu se pot instala antene satelit atunci evident ca solutia de compromis este IPTVul cu bunele si relele sale sau daca cu timpul se va trage cortina peste sharing poate acest sistem va fi o varianta, cine stie ce ne poate rezerva viitorul...
Poate si alte pareri...?


02 Aug 2016, 17:49
Profile Send private message WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.