HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently 05 Jul 2020, 12:44




Post new topic Reply to topic  [ 1158 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 58  Next
 Alma Digital 
Author Message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 62258
Location: On the barrel ...
Post Re: Alma Digital
Am scris aici pe forum ... de doua ori !!! ... NU SE POATE TRANSFORMA
ALMA IN FERGUSON !!!

Operatia este blocata chiar de cei de la Ferguson ! folosesc alt bootloader ...
si Acela verifica in partea nevolatila a flashului ( SPI ) daca este un Ferguson
sau altceva ... si cum este altceva ... rezulta ASH ! daca am avea o scula cu
care sa schimbam "STB ID" ... codul modelului de receptor ... ar fi alta
discutie !!!

_________________
Ex computer guru !


10 Aug 2013, 06:40
Profile Send private message

Joined: 09 Apr 2013, 08:56
Posts: 10
Post Re: Alma Digital
Jucaria mea (o conserva No Name pe care scrie doar HD iar in meniu la informatii Alma S2200) a avut soft Alma pe care am portat softul Ariva respectand pasii de mai sus! Nu inteleg de ce nu merge pe un rec. Alma! rog pe cineva care e dispus sa incerce, la final sa faca un dump pe serial si sa-l posteze aici pentru analiza! numa' bine!


10 Aug 2013, 10:29
Profile Send private message

Joined: 23 Apr 2009, 13:01
Posts: 8
Location: yes
Post Re: Alma Digital
dump alma.s2200-ariva firmware

Attachment:
dump s2200.rar [4.1 MiB]
Downloaded 203 times


10 Aug 2013, 13:13
Profile Send private message

Joined: 10 Aug 2013, 13:44
Posts: 22
Post Cablu RDS in ALMA 2300
Intrebare : Un receptor Alma 2300 Combo poate inlocui pe un cablu RDS&RCS(abonamentul va fi full peste 4 zile)decodoarele pe care le dau ei ?
Multumesc.


10 Aug 2013, 14:01
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Putem incarca acest dump via usb sau serial si sa si functioneze ???


10 Aug 2013, 14:09
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 62258
Location: On the barrel ...
Post Re: Cablu RDS in ALMA 2300
NU ! pentru ca este Combo S+T !!! adica Satelit si Terestru !!!

_________________
Ex computer guru !


10 Aug 2013, 14:22
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 62258
Location: On the barrel ...
Post Re: Alma Digital
Nu dump-ul este cheia ! ci bootloaderul ...trebuie sa ai bootloader Ferguson
pe Alma ! Eu am parcurs exact aceasta procedura acum un an si ... ASH !
de unde si concluzia mea !

_________________
Ex computer guru !


10 Aug 2013, 14:33
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Si atunci de ce tot posteaza astea ??


10 Aug 2013, 14:37
Profile Send private message

Joined: 23 Apr 2009, 13:01
Posts: 8
Location: yes
Post Re: Alma Digital
dump-ul este pt ionelsat13. nu am facut Quote pt ca era postul imd urmator.
Bine'nteles ca afiseaza ASH.


10 Aug 2013, 16:12
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Ideal ar fi sa incarce acest dump, cel care afirma ca-i functioneaza dupa care fara sa modifice nimic (liste de canale etc..) sa descarce dump-ul de pe receptorului lui (facut dupa acest dump) si sa se compare fisierele.


11 Aug 2013, 09:58
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Nothing new ? :cry:


14 Aug 2013, 09:00
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
....macar de s-ar corecta sa se vada TVR HD pe retea.


14 Aug 2013, 23:21
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Are cineva idee de unde se poate seta functionarea cu un comutator diseq ??
Vreau sa fac o farfurie multifeed, insa nu gasesc setarile prin Alma.

Inca o intrebare, daca pot fi folosite doua comutatoare unul dupa altul ?
Multifeed-ul vreau sal fac mai complex, una cu o farfurie cu mai multe lnb-uri + inca vre-o doua farfurii.


15 Aug 2013, 07:46
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 62258
Location: On the barrel ...
Post Re: Alma Digital
Pai uita-te la DigitalSatelit sa vezi ca au comutatore care merg in Disec 1.1
sau 1.2 ... care se seteaza banal ... la fiecare pozitie alegi alt LNB !

_________________
Ex computer guru !


15 Aug 2013, 15:24
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Am reusit sa instalez cu 4 sateliti, unul din intrari este o farfurie mobila, aici e buba.

Satelitii se vad fara probleme, semnalele le-am dus la nivele foarte bune.

Setarea se face astfel:
-se seteaza farfuria FIXA
-dupa care se seteaza fiecare iesire pe satelitul pe care este legat lnb-ul respectiv.

Momentan pe farfuria fixa am setat 16*E, 13*E si 5*E iar pe cel mobil l-am parcat pe 1*W, am sa mai adaug ceva LNB-uri, as dori sa vada si 19,2*E si 9*E. LNB-ul de pe Sirius nu ma incanta, dar asa era suportul original de LNB-uri, pe care in momentul in care o sa am putin timp liber am sa-l modific.

Deci Alma duce un comutator diseq fara probleme !!!


15 Aug 2013, 16:28
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Setat diseq 1 se pot folosi 4 LNB-uri pe 4 pozitii diferite.
Diseq 1.1 vad ca sint alte setari.

In momentul de fata am doua comutatoare cu 4 intrari si o iesire, din care folosesc doar unul.

Exista posibilitatea folosirii unui comutator cu macar 8 iesiri ? Sau se pot folosi cele doua comutatoare in cascada ? Desi varianta in cascada nu e cea pe care o prefer, pentru ca vad ca se pird 3 decibeli la trecerea prin fiecare comutator in parte ?

A mai experimentat cineva cu un Alma aceste aspecte ?
Deci care ar fi solutia pentru 8 LNB-uri ? Un singur comutator cu 8 intrari sau doua comutatoare de 4 in cascada, in acest caz avand 7 iesiri ??


16 Aug 2013, 14:28
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 62258
Location: On the barrel ...
Post Re: Alma Digital
Ai deja Solutia ....AICI

_________________
Ex computer guru !


16 Aug 2013, 14:45
Profile Send private message

Joined: 26 May 2013, 14:53
Posts: 217
Post Re: Alma Digital
Chiar acum am studiat problema aici http://ro.wikipedia.org/wiki/DiSEqC.

Intr-adevar solutia este un comutator cu 8 iesiri si setat receptorul diseq 1.1
Dupa tabelul de aici:

DiSEqC 1.0, permite comutarea a maxim 4 LNB
DiSEqC 1.1, permite comutarea a maxim 16 LNB
DiSEqC 1.2, permite comutarea a maxim 16 LNB și controlul unui motor cu o singură axă
..................

...solutia optima pentru mine ar fi daca receptorul ar avea suport diseq 1.2, tinand cont ca una din LNB-uri este pe o farfurie motorizata diseq 1.2.

Tinand cont ca receptorul stie doar diseq 1.0 si 1.1 am sa ma rezum la varianta indicata de tine, un comutator cu 8 iesiri, pe una din iesiri va fi antena motorizata.


16 Aug 2013, 15:05
Profile Send private message

Joined: 10 Aug 2013, 13:44
Posts: 22
Post Mai "ingaduie" si alceva ?
Cartea tehnica a receptorului Alma 2300,si nu numai,scrie ca aparatul poate suporta carduri codate Conax.Am citit pe acest forum,apoi am incercat,ca poate decoda si Viaccess.
Mai "ingaduie" si decodarea altor carduri chiar prin folosirea unui modul ?


16 Aug 2013, 20:13
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 62258
Location: On the barrel ...
Post Re: Mai "ingaduie" si alceva ?
Da ! mai ... "ingaduie" ! merg carduri Cryptoworks ! si evident folosind
un modul CI ... cam orice suporta acesta !

_________________
Ex computer guru !


17 Aug 2013, 14:15
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1158 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 58  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.