|
It is currently 03 Sep 2026, 02:26
|
View unanswered posts | View active topics
Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
| Author |
Message |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 163082 Location: On the barrel ...
|
 Re: Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
 Cloudflare, care deservește aproximativ 20% din site-uri web, a anunțat marți că blochează acum în mod implicit accesul roboților de inteligență artificială (AI) la aceste site-uri. Cu excepția cazului în care un site web dezactivează în mod explicit opțiunea implicită, un crawler de inteligență artificială va trebui să obțină permisiunea site-ului web pentru a extrage conținutul acestuia. Proprietarii de site-uri web pot alege dacă doresc ca roboții de inteligență artificială să le acceseze conținutul și pot decide cum îl pot utiliza companiile de inteligență artificială, a explicat Cloudflare într-un comunicat. Deci ceea ce era de asteptat ... se produce ! un razboi intre doi agenti de AI este deja pe rol ! Ca care , ca care ... ca care AI e mai tare ? (tnw)
_________________ Ex computer guru !
|
| 03 Jul 2025, 23:55 |
|
 |
|
mihaip
|
 Oficialii guvernului american au condamnat ICEBlock și recenta relatare a CNN despre aceasta, ceea ce a dus la creșterea numărului de persoane care au aflat despre existența sa și au descărcat-o din App Store. Acum, aplicația, care permite utilizatorilor să adauge un indicator pe o hartă pentru a arăta unde au fost observați recent agenți ai ICE ( U.S. Immigration and Customs Enforcement), a urcat în vârful clasamentelor din App Store-ul Apple. În prezent, este aplicația gratuită de socializare numărul unu în SUA și a treia cea mai descărcată aplicație gratuită în general. CNN este o mizerie ! (eng)
|
| 04 Jul 2025, 00:02 |
|
 |
|
mihaip
|
 De ce crede cineva lucrurile care ies din gura lui Elon Musk este un mister. Regele iluziilor a lansat atât de multe afirmații extravagante de-a lungul anilor, încât este dificil să ții o socoteală. Totuși, dintr-un motiv sau altul, își păstrează un număr mic, dar devotat de fani, care cred că afirmațiile sale sunt mai degrabă previziuni profetice decât idei creative ale unui fan SF. Recenta lansare cu surlesi trambite a lui RoboTaxi de la Tesla s-a cam fasait ! presa a relatat ca si altii fac acelasi lucru si chiar cu mai bune rezultate ! Ca si unii romani, americanii cred cu tarie ... daca smecherul asta a reusit, precis o sa reusesc si eu ! este dovada ca tampenia este universala si nu localizata pe malurile Dambovitei ! Da , a reusit ! dar el are si ... coaie ! (gzmo)
|
| 04 Jul 2025, 00:08 |
|
 |
|
mihaip
|
 Reducerea aportului unui singur aminoacid numit metionină, pe care îl obținem din alimentele pe care le consumăm, ar putea ajuta la protejarea împotriva bolilor și la promovarea unei îmbătrâniri sănătoase. Acum, oamenii de știință au dezvoltat o metodă în premieră mondială de studiere a efectelor acestui compus esențial. (newa)
|
| 04 Jul 2025, 00:13 |
|
 |
|
mihaip
|
|
| 04 Jul 2025, 00:17 |
|
 |
|
mihaip
|
'Tu-i mama ei de Limba Romana!   In tamplarie , din lemnul stramb nimic nu iese drept ! La fel, din lemnul strâmb al umanității, nimic drept nu poate fi făcut vreodată. Immanuel Kant (fb)
|
| 04 Jul 2025, 00:23 |
|
 |
|
mihaip
|
 (google)
|
| 04 Jul 2025, 00:26 |
|
 |
|
mihaip
|
|
| 04 Jul 2025, 00:28 |
|
 |
|
mihaip
|
 În 1995, Carl Sagan lansa un avertisment care, la momentul respectiv, părea mai degrabă o ipoteză îngrijorătoare decât o realitate iminentă. Renumit pentru capacitatea sa de a explica știința pe înțelesul tuturor, Sagan a fost și un fin observator al societății în care trăia. Într-unul dintre ultimele sale texte, el contura un posibil viitor al Statelor Unite, dominat de ignoranță științifică, tehnologii greu de înțeles de către publicul larg și decizii politice influențate de pseudoștiință și manipulare. La aproape 30 de ani de atunci, cuvintele lui par mai actuale ca niciodată, ridicând întrebări serioase despre direcția în care se îndreaptă nu doar America, ci întreaga lume modernă incaputa pe mana unui urias mecanism de manipulare. Raspunsul pare evident, ca intodeauna in asemenea situatii, spre un nou razboi nimicitor ! (fb-ag)
|
| 04 Jul 2025, 00:32 |
|
 |
|
mihaip
|
 Vopsitoria textila Chouara, de la Fez in Maroc , exista de peste 1000 de ani ! (fb-ah)
|
| 04 Jul 2025, 00:35 |
|
 |
|
mihaip
|
 Într-o descoperire majoră la Karahan Tepe - un sit soră cu Göbekli Tepe din sud-estul Turciei - arheologii au descoperit o statuie impresionantă, înaltă de 2,4 metri, a unui bărbat așezat care își ține organele genitale, sculptată cu un realism remarcabil. Datând din jurul anului 9400 î.Hr., această descoperire împinge limitele a ceea ce știm despre simbolism, artă și ritual în civilizația umană timpurie - acum aproape 12.000 de ani. (fb-aw)
|
| 04 Jul 2025, 00:39 |
|
 |
|
mihaip
|
 (fb)
|
| 04 Jul 2025, 00:40 |
|
 |
|
mihaip
|
|
| 04 Jul 2025, 05:44 |
|
 |
|
mihaip
|
 Trece lebedele-n zare, Eu mă uit, ele dispare. Crește iarba, iarba deasă Perpendicular pe casă. Vine calul și o paște Altă iarbă se dezvoltă. Țara mea cu râuri multe Și cu frunze și cu flori Ai în tine-o populație De mai mulți locuitori. Câte stele sunt pe cer Pân’ la ziuă toate pier. Numai pe uzina noastră Arde una, ca o proastă Catalin Stancu - (fb )
|
| 04 Jul 2025, 05:54 |
|
 |
|
mihaip
|
 Victorie pentru Donald Trump cu pachetul de măsuri fiscale în SUA. Proiectul de lege, adoptat de Camera Reprezentanților . Pachetul fiscal prevede reduceri de taxe si de cheltuieli ale Administratiei ! dar si mariri de tarife de import. (ziare)
|
| 04 Jul 2025, 06:05 |
|
 |
|
mihaip
|
 Consecințele pachetului de măsuri de austeritate: „Așteptările erau mai degrabă îndreptate spre tăieri de beneficii și privilegii nemeritate sau sinecuri”. Asta dupa ideile tzoparlanului care la vot a ales PSD si PNL si acum asteapta sa moara intai capra vecinului ! ar fi fost frumos sa moara si ea deodata, dar n-o sa se intample ! Bolojan stie ca acolo este un teren alunecos ! cu bani relativ putini fata de dimensiunea dezastrului provocat tocmai cand s-au dat bani cu nemiluita sindicatelor si pensionarilor ! bani pe care nu-i aveam ! Stie ca cei care au comis-o ... sunt colegi de partid si coalitie ! stie ca in fapt ei detin puterea in Parlament ! ca l-au impins la inaintare ca deh , romanul s-a invatzat cu ... oootzilor , tot pe noi ne vreti ! asa ca ei stau cuminti si asteapta s-o dea cu mucii in fasole ! He he , stiu ei asta ca doar asa l-au dat jos si pe Boc ! Cred ca Bolojan stie si ca am cheltuit anticipat vreo 10 Mld. USD pe comenzi militare pentru ca suntem incapabili sa avem opinie ! pentru ca ne-am lasat impinsi in prima linie de rezistenta ! ca sa aparam ce ? Ukraina ? fanfaronada lui Macron ? agresivitatea stupida a lui Starmer ? sau jocul sinistru al Ursulei ? Unii au sperat in toamna la o "revolutie" ! ma intreb serios daca stiu ce inseamna cu adevarat asa ceva ! Bolojan incearca una fara morti si raniti grav ! M-ar mira sa-i reuseasca , pentru asta trebuia sa nu fi ajuns chiar la fundul sacului ! trebuia sa nu ai mainile legate de o lege ... sora cu coruperea politica a electoratului ! Ciolacu a cheltuit pe pomeni electorale 1 Mld. din "rezerva Guvernului" ! adica ce? erau banii lui de buzunar? credeti ca-l va trage cineva la raspundere ? credeti ca PSD se va autoincrimina ? Ve-ti vedea ! deja au inceput sa li se umfle ficatii capuselor !!! nu cred ca-l apuca pe Bolojan vremea paltonului ca Priministru ! reforma lui ataca fundamente ale sistemului corupt ... si asa ceva nu i se va permite ! (ziare)
|
| 04 Jul 2025, 06:23 |
|
 |
|
mihaip
|
 Licitații compromise la instituția care se ocupă cu spitalele regionale. Șefii dau vina pe „angajați ostili schimbărilor” ! Sefi si angajati fac unii altora pangeri la DNA ! un cuib de capuse ! Despre spitalele regionale se tot vorbeste de 15 ani ! doar se vorbeste , doar se inchid ochii la marsaviile "miticilor", s-a ajuns la blocarea fondurilor de catre UE ... lor nu le pasa ! nu le pica ... nu le pasa ! cum vreti mai multa coruptie de sistem ? unde le-au fost ochii partidelor din 2020 incoace ? ce i-a impiedicat sa faca curat .... altceva decat colaborarea cu capusele ? sistemul este o capusa ! (ziare)
|
| 04 Jul 2025, 08:03 |
|
 |
|
mihaip
|
 Cât de mult înțelege populația situația în care ne aflăm. Cum ne afectează clasamentul agențiilor de rating sau ce înseamnă dacă România va fi retrogradată la junk. Sa fim cinstiti ? "populatia" a fost complice la frauda masiva cu scop electoral ! Guvernul a promis si dat bani cu nemiluita , a protejat privilegii , a consolidat coruptie politica ! nu-mi amintesc ca "populatia" sa fi iesit in strada sa ceara demisia Guvernului !!! Ne-am invatat cu minciunile pompoase ! ... populatia , poporul , bugetarii , pensionarii ! am fost complici !!! In fata urnelor, populatia a votat tot PSD si PNL ! desi nu cred ca AUR avea capacitatea aplicarii unei reforme de tip Bolojan ! ei au identificat problema fara a avea si solutia sau oamenii capabili ! Suntem intr-o fundatura ! Asa cum "sistemul" a intors votul ... i-l va intoarce si pe Bolojan ! Eu cred ca incet incet si Presedintele Nicusor Dan i-si realizeaza rolul decorativ ! el doar mediaza conflictele fara sa poata schimba ceva ! si el ca si Bolojan sunt folositi ca paratraznete ! colecteaza oprobiul popular ! Era o vorba a pesimistului : Mai rau nu se poate ! la care optimistul raspunde ... Ba se poate !!! In toamna , la reluarea sesiunii Parlamentului precis vom avea o motiune de incredere impotriva Guvernului ! (ziare)
|
| 04 Jul 2025, 08:10 |
|
 |
|
mihaip
|
 Premierul Ilie Bolojan a afirmat că susține reorganizarea teritorială, dar a subliniat că aceasta nu va fi realizată nici în acest an, nici în următorul, ci după încheierea actualului ciclu electoral, când expiră mandatele aleșilor locali. El a precizat că vor fi constituite grupuri de lucru dedicate municipiilor, orașelor și comunelor, care vor evalua numărul angajaților și schemele salariale. Bolojan stie ca o masa de "alesi" vor f retrogradati ! ca ei se vor opune ! ca se vor agatza de scaune, de privilegiile lor personale si ale neamurilor de care s-au inconjurat ! ca va trebui sa lupte cu interese si mentalitati incetatenite si cimentate in 35 de ani ! Este naiv daca-si imagineaza ca-l va prinde urmatorul ciclu electoral intr-o pozitie care sa mai conteze ! Acum 35 de ani am asistat uimit cum orice fund de tzara reclama dreptul de a fi comuna , oras , municipiu sau resedinta de judet ! cum "revolutionarii" smecheri, puneau mana pe puterea locala sub tutela paterna a lui Iliescu si al PSDR ca "mostenitor" firesc al PCR-ului ! atunci s-a creat baza indestructibila de putere a PSD ! Nu cred ca Bolojan va destructura asta !!! (evz)
|
| 04 Jul 2025, 10:16 |
|
 |
|
mihaip
|
Cei Patru Călăreți ai ApocalipseiPuține imagini din literatura religioasă sunt la fel de izbitoare sau de durabile ca Cei Patru Călăreți ai Apocalipsei. Ieșind din paginile Cărții Apocalipsei, acești patru călăreți - Cucerirea, Războiul, Foametea și Moartea - sunt vestitori ai judecății divine și simboluri ale luptelor perpetue ale umanității. Cu descrierile lor vii și de rău augur, Cei Patru Călăreți au captivat imaginația teologilor, artiștilor, scriitorilor și savanților timp de secole. Dar călăreții sunt mai mult decât simple figuri ale dezastrului; ei sunt reflecții ale unor teme universale, de la ambiția nestăpânită la conflicte violente, instabilitate economică și inevitabilitatea mortalității. De-a lungul mileniilor, s-au făcut diverse interpretări cu privire la ceea ce ar putea însemna cu adevărat existența lor în paginile Bibliei.  Primul călăreț, călare pe un cal alb, mânuiește un arc și poartă o coroană a victoriei. După cum sugerează și numele său, el este asociat în mod proeminent cu cucerirea și cucerirea. Unele interpretări îl leagă și de ciumă, în timp ce altele susțin că îl reprezintă pe Hristos sau pe anticrist.  Calul roșu simbolizează războiul, călărețul îndepărtând pacea de pe Pământ și mânuind o sabie mare. Acțiunile acestui călăreț duc la violență pe scară largă și masacre, simbol al conflictului uman la o scară devastatoare în timpul vremurilor din urmă.  Al treilea călăreț, călare pe un cal negru, ține o balanță în mână. El reprezintă penuria și foametea, costul ridicat al grâului și orzului reflectând colapsul economic. În timpul apocalipsei, luxul precum uleiul și vinul rămân nestingherite, ceea ce arată inegalitatea care există în suferința apocaliptică.  Calul palid al celui de-al patrulea călăreț reprezintă moartea, urmată de Hades. Acest călăreț este probabil cel mai notoriu. El are autoritatea de a ucide un sfert din populația Pământului prin foamete, ciumă, război și fiare sălbatice. (msn)
|
| 04 Jul 2025, 10:30 |
|
 |
|