HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently 06 Dec 2019, 03:49




Post new topic Reply to topic  [ 96 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro 
Author Message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Image

... el este impricinatul ! nu este deloc o mare noutate dar a ajuns la o anumita
maturitate soft aca ca mi-am zis ca merita atentia ... asta daca o vrea GLS-ul
ca in ritmul asta s-ar putea sa-mi soseasca de Pasti ...

Image

Si daca se va indura bunul ... GLS ... vom povesti mai pe larg ...

_________________
Ex computer guru !


26 Jan 2018, 10:35
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cinostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Image

Image

Image

Si cate ceva despre arhitectura :

DVB-S2 + DVB-T2/C
Chipset : Amlogic AML S-912 octacore
RAM : 3 Gb
EMMC : 16 Gb
Wi-Fi : 802.11AC
BT : Blutooth 4.0
ETH : Ethernet 1000Mb/s
Android 7.1.2

Deci mult mai tare decat necesar pentru DVB dar numai bun pentru OTT !
daca faceti din asta o pasiune ... restul cu impricinatul pe masa !

_________________
Ex computer guru !


26 Jan 2018, 10:46
Profile Send private message

Joined: 20 Sep 2014, 17:44
Posts: 179
Post Re: Faceti cinostiinta cu ... Mecool KIII Pro
ceva frumos si cu destule resurse /un pret / stie si satelit 4k?/


26 Jan 2018, 19:23
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cinostiinta cu ... Mecool KIII Pro
.... evident ca stie !

_________________
Ex computer guru !


26 Jan 2018, 19:36
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
A sosit ! i-au trebuit 11 zile dar in final ... a sosit ! ma joc cu el de ieri ... asa
ca suntem la momentul primelor impresii !!!

Cele bune ...

- prezentare mai eleganta de cat la KI dar fara baterii pentru telecomanda
- telecomanda este cea folosita de vreo cativa ani de Dreambox cam butucanosa
dar exacta si vazuta bine de catre receptor
- echipare soft la ultima versiune ... 31 oct 2017 dar ... nota bene are server
de update deci daca mai apar versiuni acolo sunt de cautat !
- sistemul de operare de baza : Android 7.1.1 ... aici este nivelul de azi in DVB !
- aplicatia DTV a castigat un pic in claritate ! butoanele de pe telecomanda te
trimit rapid acolo unde ai nevoie ! Menu in setarile de TVHeadend si Home in
ecranul de start Android.
- in ansamblu meniul se prezinta mai bine desi nu neaparat mai frumos !
- in ecranul Home apare TV Center ... un subterfugiu pentru Kodi !!! care
porneste ca din pusca ... memorie cat ... China ! si procesoare ... la fel !
- sistemul are doua emulatoare ... cel clasic prezent si la KI ( activat cu 111111 )
si un Oscam preinstalat parte din DTV si activ la WebIF pe portul 8888 !
- CrossEPG functioneaza excelent ...cel putin cat am testat eu !
- DVB-C merge foarte bine desi are o logica de scanare cam ciudata ...


Cele mai putin bune ...

- Kodi 17.4 care se instaleaza automat nu este cea mai reusita versiune ! nu
poate instala skinul Confluence dintr-o eroare interna
- instalarea DRM ( Digital Rights Management ) si activarea HDCP este si bine
si rau ... nu mai pot face capturi dupa OSD si Live !!! rusine ... :oops:
- zappingul neconvingator ! foloseste "screen freeze" la trecerea de la un canal
la altul dar ... durata este prea mare ! sensibil mai mare decat la A4 , Ariva
sau Wetek ... numai ei stiu de ce !
- imaginea si sunetul in nota obsinuita ! nimic in plus fata de KI
- Setarile de TVHeadend ( Installation , Channel Manager , EPG , DTV Preferences )
sunt cele de baza , elementare , nimic in plus fata de KI ... dar suficiente pentru
o utilizare fara pretentii !
- solutia folosita pentru Oscam este una deja vazuta la LibrElec si OpenElec
cu un modul de interfata elementar (PC-NODMX) la DVB-API AML care ramane
rudimentar , dar ... Oscamul merge bine ! vorba reclamei ... i-l ajuta vopseaua !!!
- receptorul nu are functii de salvare restaurare liste de canale asa ca despre
import liste in format Enigma2 nici vorba !
- odata intrat intr-o lista de FAV-orite ... acolo mori ! daca nu navighezi haotic
prin meniuri !
- tunerul , acelasi ca la KI , este modest ! parca merge mai rau ... un pic de
ceata si s-a last intunericul ... pe ecran ! si ca sa nu existe dubii ... am pus A4
imediat si era lumina ... orbitoare ! si asta pe Thor ...
- USALS ramane pentru ei o enigma ! cand merge cand sta pe ganduri ...

M-am referit mereu la KI Pro pentru ca l-am prezentat in detaliu acum doi ani !
si pentru ca a avut o sumedenie de probleme de inceput care in mare parte
s-au rezolvat dupa circa un an ! dar el , ca si KIII , se adreseaza unui utilizator
fara mari pretentii ! Noutatile sunt putine : server de update si Oscam ! iar
vechile probleme sunt inca prezente ... si grave ! USALS in primul rand ... iar
chestia cu tunerul DVB-S2 este scandaloasa ...

Deocamdata ma opresc aici ca-s nervos !!! :oops:

_________________
Ex computer guru !


30 Jan 2018, 16:38
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
L-am bramburit total ! degeaba fac DTV Firmware Reset ! USALS merge complet
aiurea ... asta de cand am incercat sa adaug la lista existenta de sateliti de la
Est ... unul de la West ! Thor ... acu s-a luminat cerul ! semnal este dar nu sta
pe satelit l-a apucat strechea ... fuge mereu pe Hotbird !
Am incercat sa fac un downgrade la imaginea oficiala din 5 sept 2017 ... ntzzz !
nu vrea cica s-o las pe aia de pe receptor ca-i mai noua ! Dupa un reset cu
Wipe Data ... a luat-o de la capat ! aceesi Marie ! nu stie sa scaneze decat
satelitii de la Est ! ce rusine ... o s-o las moarta-n papusoi ca mi-a ajuns pentru azi ...

_________________
Ex computer guru !


30 Jan 2018, 18:46
Profile Send private message

Joined: 12 Dec 2009, 23:49
Posts: 50
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Salut..mda are cam multe minusuri dar:
In DTV la setari ai optiune la zapping si cu black screen si cu freeze...
In legatura cu USUAL...eu il am setat pe doua antene ...una motorizata si una fixa "adunate" intr-un diseq , iar usual imi merge perfect...de la 4g rW la 45 gr Est.
Imaginea pe DTV a progresat mult fata de versiunile de fw care erau prin vara...dar sensibilitatea tunerul lasa de dorit...comparat cu Amiko A3.
Poti salva lista canale si dupa aia sa o poti restaura ,dar nu exista inca un editor extern ....din pacate.
TV Center..de fapt este un Kodi 17.4...este modificat de chinezi si aduce un mare plus....este singura versiune in care merge perfect passthrough la DTS, True HD si DTS HD. In versiunea oficiala de Kodi nici nu apar aceste optiuni in setari audio.
Un minus la DTV ar fi ca nu poti selecta un satelit direct...ma refer daca sunt pe Thor ...ca sa ajung pe Turksat trebuie sa iau toti sateletii la rand ...cam nasol pentru o antena motorizata. Nu am buton dedicat pe telecomanda pentru selectie satelit.
Pe partea de oscam....mult mai bun decat Amiko A3...ma refer la timpul de "lumina" a canalului.
Amtestat toate fw alternative care sunt....si tot cel oficial este cel mai bun.
Cel mai mare minus il reprezinta incalzirea....cam intr-o ora de vizualizare un film 1080p ...cpu-ul ajunge la 90 gr.....multi l-au pus pe butuci...de citit pe alte forumuri...in special pe cele rusesti.
Am rezolvat problema cu un ventilator de 12v pus pe alimentarea usb-ul si l-am trecut si printr-o rezistenta pentru a reduce turatia ....suficient cat sa nu mai treaca temperatura de 55 gr max...si s-a redus zgomotul aproape de tot. Sub placa de baza este o tabla (greutate)....pentru stabilitate..se scoate si aia pentru o mai buna circulatie a aerului.
Cam asta ar fi ....eu sunt cat de cat multumit...sigur toate playerele pe android au hibe.


31 Jan 2018, 11:28
Profile Send private message

Joined: 12 Dec 2009, 23:49
Posts: 50
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
de ce nu reusesc sa pun attach 3 poze ?


31 Jan 2018, 12:22
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
@iulikk --- multzam juapane ! excelenta recenzie !

1) sa incepem cu pozele ! atasarea unei poze se poate face doar de pe un site
gazda care petmite citarea lor : [img]"http://site-host-de-poze"[/img] evident
fara ghilimele ...
2) la chestia cu incalzirea nu am ajuns ... ca m-am uitat doar pe satelit si cablu
3) am vazut ca este o versiune de Kodi bricolata ... nu stiam cum !
4) chestia cu plimbatul intre sateliti ... daca apesi OK , apare lista de canale, cu
> si < ... poti comuta lista curenta (all) in cele ale satelitilor sau dvb-c,dvbt2 !
eu chiar am trecut de la unul la altul asa ... dar uneori adoarme si nu vrea sa
schimbe satelitul !
5) chestia cu diseqc ... s-ar putea sa aiba o relevanta ! ce tip de swich folosesti ?
este cumva unul de tip 1.2 ? ca atunci el reformateaza comenzile la iesire ! si
intelege ce "balbaie" KIII ! prietenul @Zildan confirma si el ca la 1w face prostii
... dar daca ai ajuns totusi acolo ... merge bine !

Ca sa-l citez pe mesterul @Chris ... "asta este un OTT de mare clasa si v-au
dat DVB , asa ... ca bonus ! "

_________________
Ex computer guru !


31 Jan 2018, 14:40
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Si ca sa nu existe umbra de indoiala , fiind pregatit sa-mi torn cenusa in cap ,
am reluat testul cu Thor 1w ! intradevar nu merge nici un satelit de la west !!!
Evident ca l-am pacalit :
- am ales primul satelit aflat pe pozitia 1 din lista ... Eutelsat 9B 2.2E ... care
evident ca nu intereseaza pe nimeni ... l-am curatat de transpondere ... i-am
pus cateva importante de pe Thor ... unul din UPC si unul din Digi ... l-am editat
declarat ca fiind la 0.1E !!! pe USALS ... am ajustat un pic motorul ... in loc de
23.6e l-am pus la 24e ... si i-am dat drumul la scanare cu NIT ! totul este OK
... dar nu ma face fericit ! ce eroare prosteasca !!!

_________________
Ex computer guru !


31 Jan 2018, 18:18
Profile Send private message

Joined: 08 Aug 2012, 08:36
Posts: 86
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Asteptam dotarea asta pe Amiko! Sigur au ceva in lucru.


01 Feb 2018, 00:55
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
:lol: !!!

_________________
Ex computer guru !


01 Feb 2018, 06:48
Profile Send private message

Joined: 12 Dec 2009, 23:49
Posts: 50
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
daca intereseaza pe cineva cum am rezolvat suprainclazirea.

Image
Image
Image


01 Feb 2018, 17:35
Profile Send private message

Joined: 12 Dec 2009, 23:49
Posts: 50
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
aa..iar diseqc folosit este exact asta : http://amikostb.com/?q=product&id=147


01 Feb 2018, 17:53
Profile Send private message
User avatar

Joined: 18 Jan 2013, 14:02
Posts: 486
Location: West
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
:D :D :D
eu cred ca aparatul asta merita premiul: "STIFTUL ANULUI"
daca clientul trebuie sa intervina:
material: (cand il cumpara);
hard: (sa-l raceasca)
si soft (ca sa functioneze una alta)
am mai omis ceva?
:lol:


01 Feb 2018, 19:22
Profile Send private message WWW
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
@iulik ... excelenta ideea cu fanta din capac ! diseqc este electro mecanic asa
ca nu justifica schimbarea de comportament ! precis este altceva ...
@Antenutze ... pai io sunt chiar masochist ! dupa ce m-am ars cu KI ! :roll:

_________________
Ex computer guru !


01 Feb 2018, 21:26
Profile Send private message

Joined: 12 Dec 2009, 23:49
Posts: 50
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Pai daca tot am dat bani pe el macar sa meargă bine.....cat o să meargă.


01 Feb 2018, 22:51
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Trebuie sa fac o remarca pozitiva ! emulatorul de casa ... cel care seamana cu
MCAS ... si care se ocupa de BISS Tandberg si PowerVU ... cu acest ultim sistem
face o treaba excelenta ! stie sa faca autoupdate !!! l-am pus pe un canal ... a
stat , s-a "gandit" si la desschis ! Dupa carpeala de la Thor receptorul chiar poate
fi utilizat ... dupa ce faci manual cele de cuvinta cu listele de canale !

_________________
Ex computer guru !


04 Feb 2018, 20:58
Profile Send private message

Joined: 12 Dec 2009, 23:49
Posts: 50
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
@Mihaip...receiverul tau a venit cu Widevine L3 sau L1 ?? ...si mai am o mare rugaminte la tine ca sa testezi ceva ...al meu mai are o problema...daca las receptorul pe un canal HD, cum ar fi HISTORY HD pe Thor....dupa aprox 1 ora culorile o iau pe "aratura"....dar sa NU schimbi canalul sau sa dai vre-o comanda la receptor. Dupa ce schimbi canalul si revii pe acelasi ....totul e la normal.


05 Feb 2018, 12:01
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 50500
Location: On the barrel ...
Post Re: Faceti cunostiinta cu ... Mecool KIII Pro
Nu stiu ce este Widevine ! receptorul meu a venit cu imaginea oficiala din
octombrie ! dar voi face testul ... orice canal HD ?

P.S. am facut testul ... canal folosit PRO TV HD ... durata cam 1h30min ... nu
s-a intamplat nimic anormal cu imaginea !!! deh poate-i o "specialitate" de tip
marfa chinezeasca ... unul merge altul nu !!! eu am patzit-o cu KI !

_________________
Ex computer guru !


05 Feb 2018, 16:56
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 96 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.