|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 152515 Location: On the barrel ...
|
 Constructia imaginilor Enigma2
Constructia imaginilor Enigma2
As putea spune ca am incheiat ieri un ciclu de experienta in cele mai importante medii ce constructie a imaginilor Enigma2 actuale ..
- mediul Open Alliance OE (OpenATV , OpenBH , OpenVIX) - mediul OpenPLi OE (openPLi) - mediul Open Dreambox
Este foarte interesanta o comparatie a lor ... asa cum am perceput-o eu !
Open Dreambox - este primul cu care am avut un contact sistematic ! as spune ca este cel mai prietenos ! cu un minim de implicare si experienta puteti construi o imagine cu si fara feeduri ! Puteti face asta pentru vreo 10 modele de receptoare incepand cu DM 500HD ! si va functiona ! asta este nota cea buna ! Mai putin buna este eficienta scripturilor ... durata excesiva a unei constructii ! dar ... este doar timp !
OpenPLI - m-am intalnit cu el mai degraba din curiozitate ! tot ce se poate construi prin el ... este public ! asa ca experiente personale poti avea doar daca esti expert si-ti construiesti o ramura proprie ! N-a fost cazul meu ! Mediul este clar documentat , chiar accesibil , pana la a sti cum se numeste in termenii scriptului , receptorul tau ! Teribil secret !!! Fara indoiala ca este cel mai "periat" model de constructie ! are intre 8000 si 9000 de compilari fata de 9500-10500 la Open Alliance !
Open Alliance - este mediul cel mai interesant ! la care mi-a prins bine experienta sumara anterioara ! este foarte bine documentat , din care cauza daca stii sa citesti ... te descurci ! si cel mai important ... OpenATV nu vei construi ca nu ai de ce ! tot ce se poate construi este deja public ! OpenATV este imaginea de referinta ! tot ce este nou ... se gaseste acolo ! dar este de departe si cea mai stufoasa dintre toate ! Complexitatea OpenATV nu mai este un impediment ! toate receptoarele ultimilor 10 ani sunt apte ! Multi mai interesante sunt mediile mici ! imaginile compacte ! adica OpenVIX si OpenBH care cresc incet , cu pasi mici ... la umbra OpenATV ! Modelul este OpenVIX si elevul silitor este OpenBH, combinatia lor a fost ideala pentru mine !
Ce face diferenta intre performanta celor 3 medii prezentate ? In cazul unor constructii succesive , lansate cu o anume logica, scriptul analizeaza si va refolosi cat de mult din utilitatile deja construite scurtand astfel timpul ! asta nu este deloc simplu si nu prea se intampla eficient la Open Dreambox !
Eu nu mi-am dorit serios sa construiesc mai mult decat imaginea in sine ! din ratiuni de timp in primul rand , de hosting al serverului de feed si nu in ultimul rand de originalitate ! Nu pot aduce ceva cu adevarat nou asa ca ne limitam la ceea ce exista si facem asocierile utile !
Toate scripturile de constructie folosesc uriasa retea mondiala de servere de software Linux universitare ! Scriptul declara o lista de servere din care in ordine se cauta componenta necesara constructiei unui utilitar ! Foarte rar se intampla ca o astfel de cautare sa nu gaseasca o solutie !
Daca aveti rabdare , un minim de expertiza si un PC cu Linux , laptop sau desktop, va puteti incumeta la o experienta ! PC-ul potrivit este un i5 sau i7 cu 4 core si 16 Gb RAM si un SSD de 120 Gb ! nu este chiar un capat de lume astazi ! Daca puteti dedica PC-ul este ideal ! daca nu, faceti doua partitii, una pentru traditionalul Windows si a doua de macar 100 Gb pentru o instalare de Ubuntu 24.04 LTS ! Un procesor lent, cu putine nuclee, un disc lent altfel decat SSD si RAM insuficient ... sunt moartea pasiunii !!!
Asa ca ... spor la treaba ! aveti in mine un consultant ... incepator !
_________________ Ex computer guru !
|