SATELLITE SUPPORT
https://www.sat-support.tv/forum/

Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )
https://www.sat-support.tv/forum/viewtopic.php?f=211&t=61901
Page 2 of 4

Author:  claudiu31 [ 21 Sep 2020, 23:47 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

la fel si cu
Anadol MULTIBOX 4K UHD Combo
Maxytec MULTIBOX 4K UHD

deci banuesc ca ar fi compatibile imaginile

Author:  mihaip [ 22 Sep 2020, 05:10 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Seamana ... hard ! dar ... nu rasare ! cu nici unul din receptoarele
enumerate ! ar fi foarte simplu sa fie asa cum spui tu ... dar nu merge !
Sa exemplific si de ce nu merge asa ...

- driverul de tuner dvb-s2x ar putea sa nu se potriveasca,
eu stiu vreo 3 modele folosite pe platforme Hi3798MV200
- driverul de tuner dvb-c ar putea sa nu se potrivesca
eu stiu , la fel vreo 3 modele .
- driverul de wi-fi ar putea sa nu se potrivesca ... sunt cel
putin doua modele de chipseturi folosite!
- memoria RAM ar putea fi diferita ( 1Gb sau 2 Gb )
- memoria FLASH ( EMMC ) ar putea fi diferita ... ( 4Gb sau 8Gb)
- Bootloaderul precis nu va face upgrade fara manareli ... exista
vreo 3 de modele de constructie Dinobot OE ( u53, u55, u57)
- iar daca imaginea nu booteaza corect ... nu mai ai drum de
revenire la original daca nu ai si o imagine rescue !!!

Iata de ce , o incredere exagerata in "potrivire" poate pune
receptorul pe butuci ... definitiv !

Author:  mihaip [ 22 Sep 2020, 13:28 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Gata ! a aparut imaginea PurE2 : AICI
Revin cu detalii de testare ...

Image

Image

Evident ca aici "flash online" merge asa cum trebuie ...

Image

Procedura de UPGRADE OFFLINE ...

- desfaceti arhiva
- scrieti folderul /amiko in radacina stickului FAT32
- introduceti-l intr-un slot USB
- puneti sub tensiune
- timp in care apasati rapid de cateva ori pe GREEN

urmariti ecranul si afisajul !

Author:  mihaip [ 22 Sep 2020, 14:53 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Deci, starea actuala in sumar ...

- stim sa facem upgrade offline - GREEN apasat repetat la power-up
- stim sa facem upgrade de tip "flash online"
- nu vom avea multiboot flash pentru ca "dinobot" nu are momentan
asa ceva , multiboot este o specialitate Octagon sf8008 si Viper 4K
- nu avem inca o imagine "recovery" si asta nu-mi place
- cu OK de la Kodi ... mai vedem ! este ceva legat de driverul RCU
- pluginurile proprii FNC Kodi sunt functionale

Mie mi se pare ca lucrurile sunt pe directia buna ...
As putea spune ca am pe masa un receptor care arata si se poarta decent !

Author:  mihaip [ 23 Sep 2020, 06:16 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Imaginea de ieri avea un bug la ... "software update" , intra intr-o bucla la
reboot !!! asa ca a fost data jos de pe server pana la solutionare !

In rest , merge nesperat de bine , la prima aparitie publica a imaginii !

In PurE2 nu se poate face pe Amiko Viper 4K V20 un "acces point" pentru
ca acest chipset Wi-Fi nu permite acest lucru, eu nici n-am simtit nevoia !

Author:  mihaip [ 24 Sep 2020, 06:41 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Image

Image

- receptorul folosit ... Amiko Viper 4K V20
- receptie la Cluj pe o antena de 1m
- imagine OpenATV 6.4 de azi
- valorile semnalului sunt cam "optimiste"
- numele ciudat al canalului ma face sa cred ca sunt cu semnalul la limita !
- dar ... receptia este perfect stabila !!!

Cu canalele avand SR 45.000 , pe diverse receptoare , am avut probleme
de receptie ! cred ca legate de pragul de jos al semnalului ... sub o anumita
valoare a SNR nu mai dau nimic !!! este primul canal avand SR=45.000, cu
semnal stabil pe care-l receptionez !

Author:  ionut_pit [ 24 Sep 2020, 16:20 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

mihaip wrote:
Gata ! a aparut imaginea PurE2 : [url=http://www.pur-e2.club/OU/images/index.php?dir=6.5/amiko/]


(Salut! Pe link nu mai apare imaginea pt V20. Au sters-o?
Au ramas decat celelalte.)

Scuze, am vazut abia apoi ca a scris @Mihai ca avea un bug si a fost data jos.
Astept noua imagine PurE2.Cea de la Open ATV nu-mi place deloc.Cand apas
pe OK apare detalii ale canalului in loc sa apara lista de canale.Lista e pusa pe
apasare sageata sus.Foarte ciudat.

Author:  mihaip [ 24 Sep 2020, 16:39 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Imaginea PurE2 va apare intr-o zi doua ! ca "omul" abia a revenit din vacanta
si in jurul lui totul arde !!! Aparitia listei de canale este standard pe sageata jos !
asa a fost dintodeauna in toate imaginile Enigma2 ! Cei de la OpenATV i-si vor
primi receptoarele mostra abia maine !

Author:  ionut_pit [ 25 Sep 2020, 01:37 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

La acest receptor, in Kodi am vrut sa pun m3u URL. Am dat la Add-ons ,
install from repository, dar nu imi gaseste PVR CLIENTS si implicit nici
PVR IPTV SIMPLE CLIENT. Cum se poate proceda?

Author:  mihaip [ 25 Sep 2020, 08:00 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Mda ! nu stiu daca Kodi Enigma2 are asa ceva ! o sa verific dupa ce ajung
acasa ... Stiu insa ca in "plugins" ai cateva "playere" IPTV care cred ca ar
putea rezolva problema ... inclusiv unul care importa canale dintr-un .m3u
si creaza un grup FAV de tip IPTV !!! nu m-a interesat in mod special subiectul !

Vezi aici ce spune asta : Aici
Daca exista in OpenATV la "plugins" acela trebuie folosit !

Image

Image

Image

Cred ca este o solutie mai eleganta si mai aproape de sistem !

Author:  mihaip [ 25 Sep 2020, 14:56 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Mda ! in final prietenul nostru @Delfi s-a decis pentru modelul de build 6.3 !

- modelul de build 6.3 este cel clasic dedicat Kernel 4.4.x
- modelul de build 6.5 este cel ocazionat de noul Kernel de la Broadcom 5.x,
suportat si de alte receptoare dar se pare ca nu prea bine de cele HiSilicon
construite cu modelul Dinobot

dupa mai multe teste s-a dovedit ca 6.3 se preteaza mai degraba constructiei
imaginii pentru Amiko Viper 4K V20 !!! Descarcati de : AICI

Image

Din cat am testat eu , asa din zbor , face tot ce i-am cerut ! EMU si FNC fara
probleme ! este rapid in reactii si are o imagine curata ! i-am mai dat ceva la
"sharpness=128" ...

Author:  ionut_pit [ 25 Sep 2020, 23:54 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Am pus imaginea PurE2 6.3.
Se poate face un meniu de modificare a ordinii canalelor DVB-S, mai rapid
din telecomanda? Pana am reusit sa mut un canal in lista a durat foarte mult
timp.Nu mai zic de restul canalelor.Asa greoi este la toate dispozitivele cu E2 ?

Author:  mihaip [ 26 Sep 2020, 07:10 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

In Enigma2 exista un asa numit ... editor de settings ! un program
care ruleaza pe PC si prin intermediu caruia se poate face ...

- importul structurii de canale Enigma2 de pe receptor pe PC
- editarea ( crearea de grupuri FAV si ordonarea lor )
- exportul catre receptor de pe PC a structurii editate

Uite aici : viewtopic.php?p=26874#p26874
Acolo este un topic intreg dedicat ABC-ului Enigma2 ! ti-l recomand !

Author:  mihaip [ 26 Sep 2020, 09:06 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Mesterul @Delfi spune ca exista o posibila setare CPU ... "conservative" ,
destinata exclusiv receptiei DVB si receptoarelor care merg 24h din 24h !
ea se refera la functionarea CPU la frecventa redusa ... 400 MHz ! suficienti
pentu un quadcore ARM cu sarcini DVB ! La acesta frecventa procesorul
are practic temperatura de ambient !

Author:  ionut_pit [ 26 Sep 2020, 14:22 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

mihaip wrote:
In Enigma2 exista un asa numit ... editor de settings ! un program
care ruleaza pe PC si prin intermediu caruia se poate face ...


@Mihaip, nu vreau sa supar pe nimeni, dar credeam ca Enigma s-a mai schimbat de pe timpul lui Amiko Alien.Eu stiu de editoarele de canale cu ajutorul PC - ului, erau disponibile si atunci.De la un receptor, cand il cumperi te astepti sa aiba un meniu simplu, prietenos, in care sa poti modifica usor orice.La Enigma insa nu este asa.Este un meniu stufos, in care manevrezi foarte greu si trebuie sa apelezi mai mereu la FTP.

Author:  mihaip [ 26 Sep 2020, 14:59 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Ghinion ! Enigma2 a evoluat in functionalitati ... ca ele nu sunt cele
asteptate de tine , asta-i alta poveste ! face lucruri pe care nici nu
le visai pe vremea lui Amiko Alien ...

Oricum ! asta este un topic despre Amiko Viper 4K V20 ... si nu
despre Enigma2 ! ea este aceeasi pe toate receptoarele care o
folosesc ...

Author:  ionut_pit [ 26 Sep 2020, 15:38 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Apropo Spark mai exista pt receptoarele cu Linux? Se poate adapta pt Amiko
Viper 4K V20? Din ce imi amintesc era mult mai prietenos decat E2.

Author:  mihaip [ 27 Sep 2020, 08:51 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Image

Iata si o imagine din ... burta pacientului ! nu prea impresioneaza ...
la niciunul din receptoarele noi nu impresioneaza ! chipuri putine si
o gramda de loc liber ...

Author:  mihaip [ 27 Sep 2020, 10:51 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Image

Iata-l functionand si cu setarile CPU "conservative" ... in esenta : frecventa
redusa la 400 MHz si tensiunea CPU la 0.98 V ! merge foarte bine ... inclusiv
pe canale UHD ! singura manifestare este cresterea incarcarii CPU ! 5% stabil
si 30% ocazional !

Author:  ionut_pit [ 27 Sep 2020, 15:56 ]
Post subject:  Re: Exploatare - Amiko Viper 4K V20 ( Hi3798MV200 )

Am reusit sa aranjez vreo 30 de canale din telecomanda, in aproximativ 50
minute.Problema mare este ca nu pot fi mutate mai multe o data ca la alte
sisteme ci doar individual unul cate unul.
Cu editorul de canale prin FTP nu gasesc locatia unde este salvat fisierul
responsabil cu ordinea canalelor.Din ce observ locatia difera fata de Dreambox.

O alta problema: canalele nu isi mentin setarile de audio engleza si subtitrare
romana.Dupa ce restartez receptorul posturile revin din nou by default
maghiara de ex. - nu ca am ceva impotriva ungurilor , dimpotriva ma inteleg
chiar bine :)

Am instalata imaginea PurE2 6.3.Pare mai OK decat Open ATV.

Page 2 of 4 All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/