HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently 23 Feb 2020, 09:46




Post new topic Reply to topic  [ 984 posts ]  Go to page Previous  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 50  Next
 Exploatare Amiko A5 Combo (open) 
Author Message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
In urma sesizarilor de pe Forum , si a unui unic test in care mi s-a produs
si mie o situatie ciudata la un upgrade 1.0.12 la 1.0.15 , am facut in total 5
teste !!! am sesizat fabricantul , care a incercat diferite configuratii de date
si nu a putut reproduce incidentul !
Pentru ca i-am promis lui @Jeff , fabricantul chinez , un test care sa releve
natura ciudateniei de la update 1.0.12 la 1.0.17 am facut azi acest test !

- restaurare in mod "soft recovery" a versiunii 1.0.12 !
- importul unor "settings" E2 ... in cazul meu DrHans (28,23,19,13)
- scanarea completa dvb-c RDS Digi
- reorganizarea listei dvb-c cu editorul propriu
- lansarea executiei Kodi , YouTube si NetFlix
- un soft restart al imaginii
- upgrade online de la 1.0.12 la 1.0.17 ...
- si totul a fost OK !

Concluzia mea este ca situatia de eroare descrisa , exista ! dar este
generata de anumite configuratii de date, sau ramasite ale lor , prezente
in Flash EMMC ! si care au alterat eventual date sistem neutilizate frecvent
de versiunile precedente !
Cum rezulta acestea ? pot sa-mi imaginez cateva modele ...

- inchiderea receptorului prin ... scoaterea alimentarii
- caderi accidentale de tensiune
- instalarea si testarea unor aplicatii Android , acestea lasa urme chiar
daca sunt dezinstalate ! trebuie sterse si datele lor inainte de dezinstalare
- instalarea unor "settings" E2 cu numar exagerat de mare de canale,
sa zicem 10.000 sau peste si grupuri SAT si FAV
- scanarea excesiva ... foarte multi sateliti scanati total

Toate situatiile enumerate sunt posibile si nu fac parte din ceea ce eu cred
ca este o exploatare rationala ... ci mai degraba una la limita ! ori crapa
calul ori se rupe seaua !!! din pacate unele din aceste situatii nici nu au
solutii de prevenire ... poate doar un "FW reset" inainte de upgrade !

_________________
Ex computer guru !


17 Sep 2019, 16:07
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Attachment:

_________________
Ex computer guru !


21 Sep 2019, 08:14
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Relatia client - server de card local
am decis sa republic aceasta postare data fiind
frecventa intrebarilor pe acesta tema !!!


Prin definitie OScam Amiko A4/A5 Combo este server in LAN
pentru cardul local !!! Referinta la acest server se face prin :

IP_Amiko_A4_Combo,12000

unde IP_A4_Combo este IP-ul receptorului server !!!

Server : Amiko A4 Combo
Client : Amiko A3 Combo


Vom folosi pentru exemplificare cardul TVR montat in A4 Combo in calitate de
server de card si un receptor A3 Combo in calitate de client al acestuia.

Image

- activam interfata web a lui A4 Combo

Image

- verificam existenta serverului CCcam

Image

- adaugam ca user pe A3 Combo in calitate de client

Username : Client_A3_Combo
Password : amiko


Image

- verificam prezenta clientului in lista

Acum trecem pe A3 Combo a carui interfata web este activata deja

Image

- adaugam un nou reader de tip client CCcam

Image

- definim readerul client la serverul LAN de pe A4 Combo

Image

- verificam prezenta sa in lista de readere

Si acum momentul adevarului ....

Image

- verificam pe server si vedem clientul A3_Combo conectat

Image

- verificam pe clientul A3 Combo si vedem canalul deschis

Image

... verificam si televizorul si ... Bingo !

_________________
Ex computer guru !


22 Sep 2019, 11:40
Profile Send private message

Joined: 30 Jun 2014, 16:15
Posts: 41
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Salutare.Poate cineva sa explice va rog pas cu pas cum facem update la oscam


27 Sep 2019, 09:28
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Trebuie sa faci asa :

- ai nevoie de un client FTP : TotalCommander sau WinSCP ... mai sunt si altii !
- te loghezi pe receptor si te duci cu destinatia in /var/bin
- executabilul publicat , scos din arhiva , i-l transferi acolo
- prin clientul FTP schimbi atributele in 755 sau 777
- din meniul Oscam New alegi noul executabil si-l pornesti

_________________
Ex computer guru !


27 Sep 2019, 10:50
Profile Send private message

Joined: 30 Jun 2014, 16:15
Posts: 41
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Merci mult.Problema e ca nu stiu la ce anume trebuie sa schimb
atributele si cum se face acest lucru..
Scuze ,gata m am lamurit. Merci mult


27 Sep 2019, 13:03
Profile Send private message

Joined: 12 Mar 2019, 10:49
Posts: 2
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
este un nou beta disponibil 10.18


30 Sep 2019, 10:35
Profile Send private message

Joined: 20 Jan 2019, 08:31
Posts: 13
Post AMIKO A5 in SUA
Cineva din SUA care a vazut la mine ce poate AMIKO A5, ar vrea sa
achizitioneze unul. Stie cineva daca si acolo este la fel de " luminat"?


18 Oct 2019, 06:09
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Nu depinde de A5 !!! subiect ... tabu !

_________________
Ex computer guru !


18 Oct 2019, 06:44
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Un receptor A5 Combo pe care se produdese celebra pana "home has
stopped" dupa un upgrade la la 1.0.12 la 1.0.17 ... a ajuns azi in China
la maestrul @Jeff ! Evident ca a gasit cauza ! asa ca urmatoaul upgrade
online va rezolva problema ...
Traseul parcurs : Slobozia - Cluj - Budapesta - Shenzen !

_________________
Ex computer guru !


18 Oct 2019, 13:31
Profile Send private message

Joined: 13 Jun 2019, 10:12
Posts: 44
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Perfect, si al meu face la fel câteodată. Mulțam pentru știre.


18 Oct 2019, 16:59
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Se asteapta o versiune noua de FW pentru A5 !
Pana atunci un emulator la zi :
Attachment:

_________________
Ex computer guru !


24 Oct 2019, 07:20
Profile Send private message

Joined: 28 Jul 2017, 20:39
Posts: 22
Post Freeze pe uhd
Am achizitionat un amiko a4.Are freeze pe uhd.Numai pe cele cu imaginea transmisă pe 10 biti.
Vreau sa intreb daca pe amiko a5 se intampla la fel.
Pe a4 problemele apar cand se comuta pe un canal uhd\8 biti pe unul uhd \10 biti. Imaginea îngheață


29 Oct 2019, 18:35
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Da-mi exemplul concret ! intre ce canale ? Eu n-am vazut acest fenomen
nici pe A4 nici pe A5 !

_________________
Ex computer guru !


29 Oct 2019, 20:25
Profile Send private message

Joined: 28 Jul 2017, 20:39
Posts: 22
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Satelit 13e
Daca deschid a4 pe 4ksatuniverse/10 biti este ok.
Daca comut după pe NasaUHD/8biti este ok.
Cand vreau sa revin pe 4ksatuniverse imaginea este neagră apare numai sunetul canalului și apoi și imaginea dar sacadat.
La fel se întâmplă cand comut de pe celelalte două canale UHD la liber Hotbird4k1/10 biti si FashionUHD/8biti.

Repet problema apare numai pe canalele UHD la care culoarea este transmisă pe 10 biti.


29 Oct 2019, 21:44
Profile Send private message

Joined: 28 Jul 2017, 20:39
Posts: 22
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Sau este o problema tehnică numai cu receptorul meu amiko a4 luat de la receptoare.ro.
Era, am aflat ulterior, printre ultimele in stocul lor


29 Oct 2019, 21:49
Profile Send private message

Joined: 14 Dec 2015, 21:51
Posts: 379
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Incearca un restart cu scoatere din priza. Scrie cum se comporta dupa restartul asta.


30 Oct 2019, 12:00
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Nu are nimic special receptorul tau !!! driverul de tuner i-si acuza varsta !!!
atat NASA TV cat si FTV TV si-au tot schimbat caracteristicile de semnal ...
intr-o vreme mergeau ! acuma ... dupa ce ai intrat pe vre-unul dintre ele ...
se lasa bezna ! restul canalelor 4K merg stabil ... eu tocmai am facut acest
test pe A4 !

_________________
Ex computer guru !


30 Oct 2019, 14:24
Profile Send private message

Joined: 28 Jul 2017, 20:39
Posts: 22
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Am restartat receptorul si sunt aceeleasi probleme.
Am resetat receptorul cu setarile din fabrica si sunt aceleasi probleme.
Pe amiko a4 la mine NASA UHD si FTV UHD merg normal, când comut pe ele de pe un alt canal, indiferent care.
Am si un amiko a3, pe care de asemenea NASA UHD si FTV UHD merg normal, pentru ca informatia de culoare este pe 8 biti si a3 le decodeaza corespunzator.
Nu inteleg ce inseamna "driver-ul de imagine acuza varsta" la postarea lui mihaip.
Precizez ca problemele mele sunt doar când comut pe canalele 4k cu informatia de culoare transmisa pe 10 biti, pe care le-am mentionat mai sus.
Daca, atunci când pornesc amiko a4, acesta este setat pe un canal 4k cu informatia de culoare pe 10 biti, imaginea si sunetul sunt normale.
Problemele apar când comut pe un alt canal 4k/8biti si revin apoi pe unul 4k/100 biti. Atunci receptionez numai sunet, iar dupa 20 secunde si imaginea, dar numai sacadat.
Asadar ce ar fi de facut?
Receptorul meu amiko a4 este defect?
L-as trimite retur in aceasta situatie si as opta in loc pentru un amiko a5. Nu as vrea insa sa intampin acceleasi gen de probleme.
Multumesc anticipat pentru ajutor tuturor!


30 Oct 2019, 15:02
Profile Send private message
User avatar

Joined: 23 Jun 2009, 10:32
Posts: 54687
Location: On the barrel ...
Post Re: Exploatare Amiko A5 Combo (open)
Pe A5 ... NASA TV este Ok porneste cu ceva mai tarziu ... iar comutarea
inapoi la restul este normala ! oricum A5 este o alegere mai buna ...

Cred ca standardul cel vechi cu culoare pe 8 biti nu a mai interesat
pe nimeni !!! o sa le scriu chinezilor ... le trimit si o captura de stream
sa vedem daca rezolva ...

P.S. ... nu se rezolva ! HEVC Main8 declarat mort !

_________________
Ex computer guru !


30 Oct 2019, 15:06
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 984 posts ]  Go to page Previous  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 50  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.