|
It is currently 04 Oct 2025, 18:38
|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Fabian
|
 Recomandare receptor
Salutare. Rog frumos o recomandare pentru un receptor sa fie cu procesor broadcom,doresc un model cat mai ieftin, Multumesc.
_________________ Globo 4100c
|
19 Feb 2025, 09:14 |
|
 |
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 151002 Location: On the barrel ...
|
 Re: Recomandare receptor
Cu siguranta ... Edision Mio+ 4K
_________________ Ex computer guru !
|
19 Feb 2025, 15:09 |
|
 |
Fabian
|
Salutare,o intrebare,intre EDISION OS MIO 4K COMBO si Edision OS Mini S2X 4K am vazut ca au acelasi procesor,diferenta o face 1GB ram si inca un tuner pentru cablu la modelul combo. Acuma modelul Mini 4K este la o diferenta de pret de 600lei mai ieftin decat modelul combo.
Daca nu folosesc kodi sau youtube de ex. modelul de receptor Mini nu se va descurca bine cu 1GB Ram in utilizarea pe sateliti si vizionare?
Nu zic ca ar fi mai ok modelul combo insa 1250-1300lei este totusi o suma... apoi care ar fi diferenta intre EDISION OS MIO+ 4K S2X + S2/T2/C si acelasi model Edision Decodor Satelit OS MIO fara MIO+ ???
|
25 Feb 2025, 19:42 |
|
 |
Fabian
|
Da, din ce am citit, MIO+ are in plus inca un tuner DVB-S. Apoi Edision OS Mini S2X 4K are 1GB care este suficient, multiboot, Suport Multi Stream,Tuner DVB-S2X si wirelles ceea ce e super ok.
Eu zic ca la pretul de 537 Lei i-si merita fiecare banut avand acelasi procesor ca la un Vu+Zero4K,in concluzie,este peste orice pocnitoare Amiko. Cele bune!
|
26 Feb 2025, 14:59 |
|
 |
mihaip
|
Din cate am citit , tunerul suplimentar de la Mio+ este unul special ! potrivit pentru conditii de receptie la limita ! semnal mic , SR de kko ! Nu stiu pe nimeni sa aiba un Mini ! nu stiu daca este cu Kernel 5.15 ! Da ! cei "doar" 1 Gb RAM ar trebui sa ajunga !
|
26 Feb 2025, 15:29 |
|
 |
Fabian
|
Da,sant ceva tp-uri cu sr-uri doar din 3 cifre,probabil acolo vede semnal insa aceste canale sant foarte putine si neinteresante. Noutatea ar fi daca un Mini ar avea si wifi integrat ca intr-un comentariu s-a scris ca vine fara. Da, si ce versiune de Kernel,vom vedea. Ce sti despre cele combo vandute in romania sant versiunea Mio+ cu 2 tunnere sat si display Oled? Cele de la Elstar.
|
26 Feb 2025, 17:15 |
|
 |
mihaip
|
Eu am doar Mio ! este primul model scos din fabricatie acum !
|
26 Feb 2025, 17:46 |
|
 |
Fabian
|
Am citit ca nu se mai fabrica varianta combo insa de ieri se gasesc 5 bucati combo nu combo+ pe un syte la vanzare la pretul de 1.017,44Lei pe cand la elstar este cu 200lei mai mult,sa fie varianta combo+?
|
26 Feb 2025, 18:20 |
|
 |
mihaip
|
|
27 Feb 2025, 06:06 |
|
 |
Fabian
|
Salutare, pe luni cel tarziu marti voi avea un Edision OS MIO 4k comandat de un prieten din strainatate,va trebui sa-l configurez,il voi ruga sa mi-l lase macar 2 zile sa vad ce poate. O sa va scriu ce voi testa si care sant diferentele fata de vu+4k-se al meu.
|
01 Mar 2025, 15:14 |
|
 |
Fabian
|
Salutare,o nelamurire despre Edision OS Mio+ 4K si total ram. Am primit un receptor sa-l configurez cu liste satelit,etc pentru un prieten. Acest receptor are intradevar 2GB ram sau doar 1,5GB ??? Sa fie o problema de soft sau nu stiu eu bine sa interpretez memoria ram. Rog frumos Mihai si cine mai are acest receptor sa-mi confirme daca este tot asa si la voi sau acest receptor chiar are o problema. Am folosit meniul OpenAtv cat si comenzi in cmd cum ar fi: free free -h vmstat -s voua ce va apare cu aceste comenzi dar si la meniu/informatii/memory(open-atv)   
|
04 Mar 2025, 09:19 |
|
 |
mihaip
|
Da ! chiar are 2 Gb RAM ! dar driverele video Brodcom au decis ca cele doua chipseturi : BCM 72604 care poate adresa 2Gb RAM si BCM7251S care nu poate adresa decat 1 Gb RAM trebuie sa aloce static, la maxim, bufferele video ~450Mb inainte de orice alta alocare Enigma2 ! Asa ca Enigma2 spune si ea ce mai vede !
Ca performata a exploatarii , decizia Broadcom este una fericita ! doar ca la BCM7251S i-ti ramane tare putina memorie libera , deranjant doar la Kodi care insa a cam iesit din moda !
|
04 Mar 2025, 10:04 |
|
 |
Fabian
|
Si totusi intr-o postare a ta la acest receptor apare altfel la memoria ram. A se vedea aici: https://www.sat-support.tv/forum/viewtopic.php?f=227&t=61731&hilit=edision&start=20Apoi a se vedea aici la minutul 0:33 la memoria ram: https://www.youtube.com/watch?v=XJjUlGe2KeITot nu sant lamurit. Apoi despre procesor,pana la urma este pe 32-bit sau 64-bit? Scrie ca e pe 64 insa am gasit asta: https://gadgetversus.com/processor/broa ... 604-specs/
|
04 Mar 2025, 10:14 |
|
 |
Fabian
|
Da,posibil ca asa se comporta BCM72604. Asa am consumul acum pe OpenATV 7.5.1: Astept parerile voastre,eventual o captura de la voi.  
|
04 Mar 2025, 11:18 |
|
 |
mihaip
|
Postarea mea spune ca memoria fizica este de 2 Gb !!! nu neaparat detectata soft ! si ca cea ramasa libera dupa ce s-a lansat Enigma2 cu tot ce aduce dupa ea este 700 Mb ! si asta si pentru ca stiind ca este memorie KK-lau ! nimeni nu face economie !!!
La Mut@nt , unde RAM este critic ! se fac scenarii de imagine , cu si fara PIP , pentru a reusi sa avem un 150-200 Mb RAM free ! Eu le-am propus "expertilor" o solutie ! care mai de care au batut campii ! pana a venit un "batranel" de la OpenPLi si mi-a explicat realitatea ... Broadcom a dat-o cu mucii in fasole ! la BCM7251S chiar rau de tot ! nu se poate decat cu cei 450 Mb RAM alocati static ca buffer video !
La Edision , ca receptorul sa merge bine cu un procesor nu prea grozav ! bun dar care nu rupe gura targului ! Broadcom a decis sa "cumpere" performanta pe seama RAM-ului ! si nu au facut rau deloc ! Edision ramane receptorul meu model !
|
04 Mar 2025, 11:24 |
|
 |
Fabian
|
O comparatie intre EDISION OS MIO 4K COMBO si Vu+ Uno4K SE. Despre receptorul EDISION o sa incep cu punctele minus:
La o butonare mai intensa pe canale,receptorul s-a blocat (niciodata pe vu+). Am avut si o intamplare nefericita sa stearga toate canalele, nu-mi explic (niciodata pe vu+). Pe thor la o scanare pe blindscan,902 canale gasite,pe cautare manuala 947 canale(pe vu+ nu functioneaza blindscan). Pe 3E 6 canale gasite cu blindscan insa manual 9 canale. Pe 9E a gasit 24 canale ukr multistream (vu+ nu are nativ aceasta functie) Tunerul chiar daca indica o valoare mai mare la semnal pe EDISION, tunerul VU+ este mai stabil. Panoul frontal are o lumina deranjanta,mai ales noaptea,era ok daca se putea modifica culoarea la afisaj,oricum pe langa panoul LCD 2.4“ de pe vu+,acesta de pe Edision pare o gluma.
Acum pro: Se misca bine prin meniu. 4partitii pentru imagini (are si vu+ dar daca ai un HDD atasat, poti instala mai multe imagini). Blindscan chiar daca omite frecvente, lipseste pe vu+ Si tunerul de cablu ceea ce pe vu+ nu o sa vedeti. Ori dual-sat ori dual- cablu,eu am rezolvat problema cu un Tv Tuner Xbox dar care seara mai intrerupe usor pe cateva canale ceea ce pe Edision nu se intampla.
Si piesa forte care am lasat-o la urma,imaginea mult laudata! Nu mai vorbiti prostii. Cei cu Edision,probabil nu ati avut un Vu+ uno4K-SE sau modelele dupa el,cu toate setarile, nu am reusit si nu are imaginea si claritatea de pe vu+. Procesorul Dual Core 1.7GHz si mai ales functia video HDR10/HLG, spune tot. Odata invatat cu o imagine superba,ti-e foarte greu sa te obisnuesti cu imaginea redata de Edision.
Si neavand un CI pe langa slotul smartcard, nu vad justificarea pretului peste un VU+ ZERO 4K DVB-S2X care este la pretul de 810 Lei. per total, pentru un utilizator fara pretentii, este super ok dar ca si pret nu cred ca ar trebuii sa treaca de 700 Lei. Apropo de imagini,saitul Pure2 nu functioneaza sau ce se intampla ca nu se poate accesa?
Astea sant parerile mele.
|
04 Mar 2025, 15:36 |
|
 |
mihaip
|
Este destul de complicat sa compari cele doua receptoare !
- chipseturile sunt din clase diferite - Edision este un receptor combo nativ ! - fabricantii tunerelor, chiar folosind acelasi chipset difera - imaginile OpenATV difera structural functie de chipset - Kernelul folosit este diferit
Pretul este si mai complicat de comparat ! daca VU+Zero 4K vine pe un canal principal, direct de la AB-COM si are pret afisat in Germania 130 Euro ! Edision Mio 4K nu prea stiu pe ce canal vine la Oradea , pentru ca a disparut din toate ofertele din Germania ! de unde eu l-am cumparat cu vreo 140 Euro acum vreo 4 ani ! pot sa-i dea orice pret lui Edision ca nu exista termen de comparatie !
Eu le iubesc pe amandoua receptoarele ! altfel nu le pastram ! desigur ca o fac cu motivatie diferita ! si peste toate aste i-l am si pe VU+Zero 4K ! copilul de pripas cazut la mine in brate pe neasteptate ! Eu mai degraba comparam VU+Zero 4K cu Edision Mio 4K ! si-l dadeam castigator pe Edision !
P.S. Toate VU+ 4K au multiboot soft cu imagine gazda OpenATV ! si merge foarte bine ! am instalat-o si pe VU+Zero 4K si pe VU+ UNO 4K SE ! Edision Mio 4K este mai modern in conceptie ... are multiboot "hard" si mai ales un Kernel 5.15 !
|
04 Mar 2025, 16:03 |
|
 |
Fabian
|
Revin cu un amanunt,bine de stiut. Telecomanda are cateva functii de invatare pentru tv,nu merge si in cazul meu,adica Sony. Nu se imperecheaza. Suporta doar 2 branduri respectiv LG & SAMSUNG. Cea de vu+ merge fara probleme imperecheata cu,si cu Sony si cu alte branduri. Daca vu+ era un receptor combo,era prea frumos. Apropo de Pure2(de ce nu merge saitul),sti de ce ma intereseaza? Este singura imagine care are plugin pentru Dual Band cu MU-MIMO,l-as testa si in acest mod pe post de router 
|
04 Mar 2025, 18:39 |
|
 |
Fabian
|
Pana la urma de unde se poate descarca Pure2?
|
04 Mar 2025, 22:48 |
|
 |
mihaip
|
Nu se poate ! s-ar putea ca acesta sa fie finalul aventurii lor ! pacat !
|
05 Mar 2025, 06:27 |
|
 |
|