|
It is currently 09 Oct 2026, 11:17
|
View unanswered posts | View active topics
Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
| Author |
Message |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 164421 Location: On the barrel ...
|
 Re: Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
 (fb-ag)
_________________ Ex computer guru !
|
| 13 Nov 2024, 07:42 |
|
 |
|
mihaip
|
 Misteriosul astronaut Mayan Palenque a captat imaginația multor savanți și entuziaști deopotrivă. Înfățișată pe capacul sarcofagului lui Pakal cel Mare din Palenque, această figură a stârnit discuții despre conexiunile extraterestre cu civilizația mayașă. Ar putea această sculptură complicată să reprezinte cu adevărat un astronaut antic care navighează într-o navă spațială sugerând o legătură mai profundă cu ființele dincolo de lumea noastră ? (fb-ah)
|
| 13 Nov 2024, 07:43 |
|
 |
|
mihaip
|
 (fb)
|
| 13 Nov 2024, 07:44 |
|
 |
|
mihaip
|
|
| 13 Nov 2024, 07:56 |
|
 |
|
mihaip
|
 A murit Silviu Prigoana (61) politician controversat , om de afaceri de suces , insurat si divortat de 5 ori , milionar din ... gunoaie si nu lipsit de farmec ! Prigoana a fost parlamentar si chiar candidat la Primaria Bucuresti ! Inițiative legislative propuse de Silviu Prigoană: legalizarea prostituției, cazinou la Palatul Parlamentului și impozitarea Bisericii . L-am cunoscut personal ! m-a vizitat la firma cu un mic interes ! am stat de povesti de parca ne cunosteam din liceu ! era la vremea aceea , acum 25 de ani , proaspat descalecat in ... Bucuresti ! plin de haz si fara idei preconcepute ! Ori la bal ... ori la spital ! (ziare)
|
| 13 Nov 2024, 08:40 |
|
 |
|
mihaip
|
 Starlink, în mijlocul unei furtuni de acuzații: Teorii conspiraționiste pe rețelele sociale despre alegerile din SUA. Mda ! asa am auzit si eu ... strugurii aia , inafara faptului ca cresc prea sus, mai sunt si ingrozitor de acri ! (ziare)
|
| 13 Nov 2024, 08:44 |
|
 |
|
mihaip
|
 Dupa ce trollii PNL l-au acuzat pe George Simion (AUR) ca ar fi agent al FSB , George Simion acuză că Nicolae Ciucă s-a văzut cu un spion rus: "În cazul lui există poze" ... iar Micea Geoana a recunoscut singur c-a vizitat Rusia ! Aseara intr-un talk-show la Digi24, Valeriu Turcan a indraznit sa spuna ca AUR nu ar fi un partid pro-rus ! si ca nu exista dovezi credibile in acest sens ! Gazdele emisiunii Cosmin Prelipceanu si Liliana Ruse au sarit ca arsi ... mai mai sa-l dea afara din studio ! Cine nu-i cu noi ... precis este impotriva ! (Lenin) Doar idiotii detin adevarul absolut ! (ziare)
|
| 13 Nov 2024, 08:54 |
|
 |
|
mihaip
|
 iPhone 15, modelul de baza , a fost liderul vanzarilor globale ale Apple ! faptul marcheza o orientare a publicului spre ... realism , bun simt as spune eu ! modelele Pro si Pro Max au fost vazute in general drept "de fitze", numai bune pentru "vedete" si pestii lor ! (ziare)
|
| 13 Nov 2024, 09:01 |
|
 |
|
mihaip
|
 „Să continuăm să folosim petrolul și gazele”, a declarat premierul ungar Viktor Orbán liderilor mondiali la summitul Națiunilor Unite privind clima. „Trebuie să continuăm să avansăm în tranziția ecologică, menținând în același timp utilizarea gazelor naturale, a petrolului și a energiei nucleare”, a declarat Orbán. Toata lumea de bun simt gandeste la fel ! iata ca rostite de Viktor Orban cuvintele au fost taxate rapid ca o blasfemie ! o iesire din ... turma ! (d24)
|
| 13 Nov 2024, 09:06 |
|
 |
|
mihaip
|
 Maslinele din sticla de Murano a Mirelei ! (fb-mirela)
|
| 13 Nov 2024, 09:18 |
|
 |
|
mihaip
|
 Un proverb armenesc spune : ,,Dă-i un cal celui care spune adevărul : va avea nevoie pentru a fugi . Dar dă-i unul şi celui care minte : va avea nevoie pentru paradele sale .” ( Sandro Montalto ) (fb)
|
| 13 Nov 2024, 09:20 |
|
 |
|
mihaip
|
 (fb)
|
| 13 Nov 2024, 09:20 |
|
 |
|
mihaip
|
 Sculptura mâinilor gigantice din Veneția, intitulată Sprijin, este o lucrare a artistului italian Lorenzo Quinn, instalată în 2017 de-a lungul Canalului Mare. Lucrarea reprezintă două mâini albe de dimensiuni monumentale care ies din apă și susțin fațada Hotelului Ca' Sagredo, un simbol puternic al fragilității Veneției în fața schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării. Quinn a creat aceste mâini pentru a simboliza atât puterea distructivă, cât și pe cea mântuitoare a omului: cu mâinile sale, omul poate să distrugă, dar și să susțină și să-și protejeze moștenirea culturală și de mediu. ( Cesarano Maurizio ) (fb)
|
| 13 Nov 2024, 09:23 |
|
 |
|
mihaip
|
Eu !(fb)
|
| 13 Nov 2024, 09:24 |
|
 |
|
mihaip
|
 „Dacă tu ai o pâine și eu am un euro, iar eu folosesc euro-ul meu pentru a cumpăra pâinea ta, la finalul schimbului voi avea pâinea, iar tu vei avea euro-ul. Pare un echilibru perfect, nu? A are un euro, B are o pâine, apoi A are pâinea și B are euro-ul. Este o tranzacție corectă, dar doar materială. Acum, imaginează-ți că ai un sonet de Verlaine sau cunoști teorema lui Pitagora, iar eu nu am nimic. Dacă ma înveți, la finalul acestui schimb, voi învăța sonetul și teorema, dar și tu vei păstra aceleași cunoștințe. În acest caz, nu este vorba doar de un echilibru, ci și de o creștere. În primul caz, am făcut un comerț; în al doilea caz, am împărtășit cunoștințe. Iar pe când bunurile se consumă rapid , cultura se extinde la infinit.” ( Michel Serres, filosof francez ) (fb)
|
| 13 Nov 2024, 09:27 |
|
 |
|
mihaip
|
  (fb)
|
| 13 Nov 2024, 09:31 |
|
 |
|
mihaip
|
 Impas după audierile Roxanei Mînzatu, propunerea României de comisar european. Europarlamentarii cer explicații în legătură cu o proprietate a acesteia de la Brasov ! Cred ca d-na Manzatu a fost putin "lucrata" ! Din declaratia sa rezulta , cu acte , ca respectiva casa nu este monument istoric , si ca a locuit in ea toata viata ! (ziare)
|
| 13 Nov 2024, 09:47 |
|
 |
|
mihaip
|
 "China trebuie sa platesca un pret ridicat pentru ca l-a sprijinit pe Putin !" sunt cuvintele sefului delegatiei UE la COP 2024. Cred ca "glumetzul" nu prea stie cu cine se pune ! (msn)
|
| 13 Nov 2024, 09:51 |
|
 |
|
mihaip
|
 China a adăugat doar un gigawatt de capacitate nucleară în 2023. Energia nucleară rămâne irelevantă în peisajul energetic internațional, deoarece țările acordă prioritate soluțiilor solare combinate cu soluțiile de stocare pentru a-și transforma obiectivele și politicile energetice în realitate. „Spre deosebire de percepția larg răspândită, energia nucleară rămâne irelevantă pe piața internațională pentru tehnologiile de generare a energiei electrice, plus stocarea solară ar putea schimba jocul pentru adaptarea deciziilor de politică la realitățile industriale actuale”, se arată în World Nuclear Industry Status Report 2024. (msn)
|
| 13 Nov 2024, 09:54 |
|
 |
|
mihaip
|
 Arhiepiscopul Bisericii Anglicane , Justin Whelby , a demisionat sub presiunea imensului scandal legat de abuzurile sale sexuale asupra minorilor ! (msn)
|
| 13 Nov 2024, 09:59 |
|
 |
|