HOME DOWNLOADS TOOLS HOW TO'S SOFTCAM.KEY FORUM LINKS
It is currently Fri Nov 16, 2018 5:54 pm




Post new topic Reply to topic  [ 572 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Next
 Amiko A3 Combo - exploatare de zi cu zi 
Author Message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Amiko A3 Combo - exploatare de zi cu zi
Amiko A3 Combo si T2/C
nu sunt receptoare 4K !!!


Chipsetul suporta 4K doar pentru functiile de redare movie acolo unde
culoarea este reprezentata in standardul HEVC Main8 compatibil HDMI 1.4a !!!
transmisiile satelit se efectuieza in HEVC Main10 compatibil HDMI 2.0 !!!
deci nu pot fi receptionate si redate coherent ... testele de receptie 4K au
confirmat acest lucru ... canalele se pot scana ... au sunet si imagine dar
aceasta nu este coerenta in culoare !

Acest topic este dedicat discutarii problemelor de exploatare curenta a
receptoarelor Amiko A3 T2/C si Amiko A3 Combo. Receptorul Amiko A3 T2/C
despre care nu am vorbit in avanpremiera are exact aceasi configuratie ca si
Amiko A3 Combo exceptand dotarea cu un singur tunner de tip DVB-T2/C !!!

Main Processor: ARM-A7 QUAD Core 1.5GHZ
Flash Memory: 8 GB EMMC
DDR SDRAM: 1GB DDR2
Cardreader, microSD , 2*USB20 , 1*USB3.0 ...
Remote control : de tip IR ( infrared )
Operating system : Android 4.4.2
TV headend application : Spark2

Desi o configuratie de tip DVB-T2/C poate parea ciudata ... trebuie sa recunosc
ca pentru mine care folosesc intensiv cablul digital de la RCS/RDS ... este o
configuratie ideala ! aceleasi posibilitati de decodare la care se adauga excelenta
prestatie pe linie de aplicatii Android ... Kodi cu deosebire !
Aplicatia si meniurile sunt identice cu cele de la Amiko A3 clasic ... Spark2 ...
emulatoarele folosite ( Oscam , MCAS ) sunt comune ! si se gasesc in sectiunea
dedicata acestui scop !
Actualizarea imaginii se face online de pe serverul dedicat acestui model !!!
La actualizarea online aveti posibilitatea de a opta pentru versiunea stabila
( o versiune testate si considerata ca fiind fara buguri majore ) sau la o versiune
Beta ( cea mai noua dar aflata inca in regim de test ) ... versiunile Beta sunt
de regula testate atat de fabricant cat si de noi inaintea aparitiei pe server !!!
si sunt functionale fara probleme majore cunoscute !

_________________
Ex computer guru !


Wed Nov 04, 2015 1:30 pm
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Iata si WebLeaflet-ul de prezentare ...

Image

Image

Image

_________________
Ex computer guru !


Wed Nov 04, 2015 6:11 pm
Profile Send private message

Joined: Mon Oct 20, 2014 6:51 pm
Posts: 32
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Pana la urma si telecomanda e un pas inapoi? Nu mai are functiile ,,smart'' ca cea de la A3? In poze apar doua telecomenzi ... In specificatii apare IR. Care e cea livrata?


Wed Nov 04, 2015 9:39 pm
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Livrata este cea IR ! dar se poate cumpara si una RF dar costa si nu stiu daca
nu cumva cere si un adaptor ... Eu n-am prea folosit functiile "smart" la A3 ...
dar asta nu inseamna ca nu merita ! le-am testat , merg dar nu ma omor dupa
ele ... nu trebuie sa uiti ca A3 clasic se revendica in clasa "high-end" ca echipare
iar A3 Combo vine in "middle-range" de unde si pretul sau de start mult mai
rezonabil ! dupa ce va ajunge si el la 20.000 de exemplare vandute probabil
c-o va lua si el in jos ...

_________________
Ex computer guru !


Thu Nov 05, 2015 4:54 am
Profile Send private message

Joined: Mon Oct 20, 2014 6:51 pm
Posts: 32
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Daca vrei sa folosesti A3 si pentru altceva decat simplu receptor de satelit (unde recunoastem cu totii ca nu exceleaza) , e indispensabila o telecomanda de tip airmouse. Chiar cu mai putine dotari , gen comenzi vocale.
Decizia de cumparare a unui astfel de aparat , cel putin in cazul meu, e pentru capacitatile sale multimedia, si pentu a mai reduce numarul telecomenzilor aliniate pe langa fotoliu.
Parerea mea e ca se zgarcesc exact unde nu trebuie.


Thu Nov 05, 2015 7:42 am
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Este o decizie tare grea in ce clasa de pretentii sa fixezi un receptor ... pretul
sau I-l poate face nerentabil sau chiar neinteresant !!! Atunci cand a aparut
A3 classic ... costa cam 200 euro ... drept sa-ti spun mi s-a parut piperat ! si
asa si era ... chiar daca comparandu-l cu VU+Ruby mi s-a parut superior la
toate capitolele si avea un pret comparabil !!! Telecomanda superdesteapta
de la A3 classic costa o mica avere !!! cati o folosesc la potentialul real ?
asta e ... greu de impacat capra si varza ...

_________________
Ex computer guru !


Thu Nov 05, 2015 9:01 am
Profile Send private message

Joined: Mon Oct 20, 2014 6:51 pm
Posts: 32
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Nu trebuie super desteapta , dar macar un basic airmouse e musai...intelegi ce vreau sa spun :D .
Un mare atu al lui A3 este tocmai unificarea comenzilor intr-un singur gadget.
Daca A3 combo obliga utilizatorul la tot felul de improvizatii de gen mouse wifi , care pe langa costuri suplimentare , creeaza discomfort in utilizare, raman la parerea ca incearca sa reduca costul renuntand la un argument care pe mine , si pe toti utilizatorii de A3 care-i cunosc , ne-a convins sa il cumparam.
Sunt connvins ca stii feelingul , de a lasa din mana o telecomanda, si a cauta alta ca sa....Sau sa instruiesti consoarta : ia telecomanda de la tv, apasa pe.. ia apoi telecomanda de la.. si apasa pe... :D
In concluzie: toti vrem un receptor ieftin si bun , dar cand reduci costurile ai grija sa nu renunti la un avantaj hotarator in decizia de cumparare. A3 a pornit pe conceptul all in one. Si eu zic ca a reusit. ASTA l-a scos in evidenta. A3 combo il asteptam ca pe un super all in one. Dar tocmai asta se pare ca nu e... :(


Thu Nov 05, 2015 10:16 am
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Corectie ! prietenul Aty zice ca-i deja pe stoc ... :D

_________________
Ex computer guru !


Fri Nov 06, 2015 11:12 am
Profile Send private message

Joined: Thu Dec 10, 2009 8:45 am
Posts: 27
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Deja este la mine pe masa :), am fost primul client!
Mihai poti sa-mi spui de unde as putea gasi piconuri pentru rds cablu?
bineinteles daca sunt sau cum le pot face eu?
mersi.


Fri Nov 06, 2015 4:19 pm
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Pai nu prea stiu ! chiar nu m-a preocupat subiectul asta si pentru ca am preferat
lista in locul tabelei cu piconuri ! la satelit se pot descarca automat ... la cablu
nu cred c-a facut cineva asa ceva ...

P.S. trebuiau sa-ti faca cinste ! ca asa-i la primul client ... :lol:

_________________
Ex computer guru !


Fri Nov 06, 2015 4:26 pm
Profile Send private message

Joined: Mon Oct 12, 2015 7:44 pm
Posts: 5
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
oare functioneaza telecomanda de la amiko clasic la amiko combo? :shock:


Sat Nov 07, 2015 11:04 pm
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
NU ! la Amiko classic telecomanda este de tip RF ( radiofrequency ) in timp ce
la Amiko Combo ea este de tip IR ( infrared ). Din cate stiu eu se poate folosi
doar cu un adaptor RF ! softul insa o recunoaste daca adaptorul este prezent !
oricum ... pentru ca intrebarea revine ... voi intreba din nou si eu ca sa fiu sigur !

_________________
Ex computer guru !


Sun Nov 08, 2015 5:32 am
Profile Send private message

Joined: Mon Oct 20, 2014 6:51 pm
Posts: 32
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Din cate am observat la A3 clasic telecomenzile sunt imperecheate cu receptorul. Deci cam trebuie si un receiver RF pe usb imperecheat cu telecomanda.
Nu am gasit telecomanda airmouse in oferta celor care vand A3 combo.


Sun Nov 08, 2015 9:53 am
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Ma interesez si ... iesim din domeniul presupunerilor ! ar putea fi asta ... Aici
dar care nu are functii complete ! ma interesez oricum maine !

_________________
Ex computer guru !


Sun Nov 08, 2015 12:24 pm
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
O telecomanda RF pentru Amiko A3 Combo va fi curand disponibila ca accesoriu
optional !!! Telecomanda este aceeasi ca la A3 dar se conecteaza la A3 Combo
printr-un adaptor Wi-Fi USB ... nu stiu inca un termen de livrare !!! asa ca stati
cu ochii pe forum ! :shock:

_________________
Ex computer guru !


Sun Nov 08, 2015 1:09 pm
Profile Send private message

Joined: Wed Jul 29, 2015 11:38 am
Posts: 33
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Teste video daca se poate cu zappingul,cum se comporta cu canalele 4k de pe satelit.
Ms.


Mon Nov 09, 2015 1:47 pm
Profile Send private message
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2009 8:32 am
Posts: 36236
Location: On the barrel ...
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Asa cum am scris , intre timp :roll: , si in primul post ... A3 Combo si T2/C nu
sunt receptoare 4K !!! daca citeai atent ce-am scris in avanpremiera ... ai fi stiut !

Va rog sa recititi primul post din topic unde subiectul 4K este lamurit intrutotul !

_________________
Ex computer guru !


Mon Nov 09, 2015 2:52 pm
Profile Send private message

Joined: Wed Jul 29, 2015 11:38 am
Posts: 33
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Stiam asta ,chiar cunosc discutia cu 8biti vs. 10biti de culoare,dar vroiam sa vad intr-un video chiar si asa anomaliile pe care le receptioneaza pe un canal 4k.


Mon Nov 09, 2015 4:43 pm
Profile Send private message

Joined: Sun Jun 07, 2015 8:03 pm
Posts: 31
Post Re: Amiko A3 Combo si A3 T2/C - exploatare de zi cu zi
Se poate testa acest videoclip 4k/10bit - http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=54


Mon Nov 09, 2015 6:16 pm
Profile Send private message

Joined: Mon Nov 09, 2015 10:07 pm
Posts: 2
Post Amiko a3 combo remote
Buna seara ..
Azi am primit si eu un receptor a3 combo.
Singurul motiv, pentru ce care am cumparat, era procesorul lui comparativ cu cel in a3. O problema mare(pentru mine) a fost, ca daca am ales un program din lista, dupa cand a pornit canalul, si am apasat inca odata OK(sa dispara lista), s-a oprit imaginea si sunetul pentru 1-2sec.. Cu combo pare ca s-a rezolvat aceasta problema..
Dar telecomanda asta :(((
Acuma nu stiu sa trimit inapoi si sa schimb cu un A3, sau nu..
Ce parere aveti?
Am posibilitate cumva, sa cumpar separat un airmouse, sau kit cu keyboard, si daca da, o sa mearga dupa un conectare/sincronizare cum mergea cu a3, sau trebuie sa conectez in fiecare data.. ?
Noapte buna!


Mon Nov 09, 2015 10:20 pm
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 572 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.