|
It is currently 24 Jul 2026, 01:46
|
View unanswered posts | View active topics
Despre sateliti , programe si echipamente
| Author |
Message |
|
clericul
|
 Recepție semnal
Salut Mihai, salutări tuturor! Am o rugăminte și anume: Care este diferența dintre Amiko X Finder 3 și Amiko Multi Traker 3 ? Mulțumesc, nu de alta dar as dori să-mi cumpăr un aparat și nu știu care să-l aleg. Mulțumesc încă o dată.
|
| 16 Dec 2022, 17:53 |
|
 |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 161541 Location: On the barrel ...
|
 Re: Recepție semnal
Le-am avut in mana pe ambele ! X-Finder are un ecran color de 7" ai imagine si sunet de pe canalul cautat ! celalalt i-ti da doar avertizare sonora si indicatii de nivel si calitate ! Mie mi-ajunge atat !
_________________ Ex computer guru !
|
| 16 Dec 2022, 19:54 |
|
 |
|
mihaip
|
 Re: Despre sateliti , programe si echipamente
Credeti ca are sens o comparatie DreamOS cu OpenATV ?
Posesorii de Dreambox au fost vesnic un pic ... dusi cu pluta ! vesnic au avut impresia ca ei sunt ... "alesii" ! ca urmare s-au remarcat prin tupeu , artzag si intoleranta ! asta ca sa nu mai vorbim despre argumentele lor aberante ! Recent o astfel de "discutie" a izbucnit pe sub-forumul Dreambox de pe OpenATV !!! Cativa "destepti" au declarat sus si tare ca OpenATV este ... vai de capul lui , in timp de DreamOS este o culme a tehnologiei ! Evident o banala tentativa de "reaprindere" a unui interes demult apus !!! Iata si raspunsul unuia dintre veteranii OpenATV :
"I would like to answer that here, since it has no place there. Why are you doing this to yourself? 350 models, and no advantage for you? Why do you build images for everyone? I would mercilessly throw out all manufacturers who do not support you! Let them see how they still sell their boxes! It can't be that the boxes are delivered directly with open ATV, and they don't put anything into their own development! It seems to be the same with Gigablue. Driver totally outdated, no hbbtv. They offer a customized OATV 6.4 on their site! That's it, otherwise only open teams. Let them see how they sell their boxes without (current) software. Set up the Git and image building for all those who do not actively support you! The step is long overdue, in my eyes. With the big ones, I think of VU and Dream, just set it completely! And already the moaning about you stops, because then they have to take care of themselves! "
|
| 23 Dec 2022, 07:37 |
|
 |
|
Fabian
|
 Sweet TV – activare, pret si ce putem vedea?
Am testat platforma,este cea mai ok si foarte bine organizata,deschide foarte rapid,las link,pe o adresa de email ai 15 zile free apoi prima luna 5lei apoi dupa abonament. Nu fac reclama,asta am citit,am testat si va las si voua de lectura. https://www.media-max.ro/sweet-tv-activare-pret-si-ce-putem-vedea/
_________________ Globo 4100c
|
| 25 Apr 2023, 07:32 |
|
 |
|
mihaip
|
 Sky TV a scos din grila sa canalele SD si a dezactivat cardurile receptoarelor vechi in acest sistem ! un upgrade la HD devine obligatoriu !
|
| 01 Sep 2024, 09:14 |
|
 |
|
mihaip
|
IPTV (Internet Protocol Television) (fundamente teoretice)
Ce este IPTV (Internet Protocol TV)? ( Internet Protocol TV IPTV este un serviciu care furnizează programe de televiziune și alt conținut video folosind suita Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), spre deosebire de transmisiile de televiziune, televiziunea prin cablu sau semnalele prin satelit.
Un serviciu IPTV, distribuit de obicei de un furnizor de servicii, oferă emisiuni TV în direct sau conținut video la cerere prin rețele IP. Un sistem IPTV poate fi utilizat pentru a furniza conținut video printr-o rețea privată într-o întreprindere, deși astfel de implementări sunt mult mai puțin comune decât modelele bazate pe abonați din cauza complexității, latenței rețelei și problemelor de scalare.
Cum funcționează televiziunea cu protocol de internet? Conținutul IPTV este adesea livrat printr-o rețea gestionată sau dedicată, cum ar fi conectivitatea Digital Subscriber Line. În comparație cu internetul public, o rețea privată oferă administratorilor de rețea mai mult control asupra traficului video și, prin urmare, capacitatea de a asigura calitatea serviciului, timpul de funcționare, lățimea de bandă și fiabilitatea.
În televiziunea tradițională, toate programele sunt difuzate simultan în format Multicast. Semnalele de programe disponibile curg în aval, iar telespectatorii selectează programe schimbând canalele TV. Un serviciu IPTV, pe de altă parte, difuzează doar un program la un moment dat, adică un format unicast. Conținutul rămâne în rețeaua ISP-ului și numai programul pe care îl selectează utilizatorul final este trimis pe dispozitivul utilizatorului.
Când un spectator schimbă canale, un nou flux este trimis către spectator direct de pe serverul furnizorului. Asemenea televiziunii prin cablu, este necesar un receptor sau alte dispozitive la sediul clientului, cum ar fi un router Wi-Fi sau o conexiune la internet prin fibră sau în bandă largă.
IPTV utilizează în primul rând multidifuzarea IP cu protocolul de management al grupului de internet pentru transmisia de televiziune în direct bazată pe IPv4 și protocolul de streaming în timp real pentru programarea la cerere. Multicast Listener Discovery este utilizat pe rețelele IPv6. Alte protocoale utilizate frecvent includ Real-Time Messaging Protocol și Hypertext Transfer Protocol.
Un serviciu IPTV, distribuit de obicei de un furnizor de servicii, oferă emisiuni TV în direct sau conținut video la cerere prin rețele IP. Un sistem IPTV poate fi utilizat pentru a furniza conținut video printr-o rețea privată într-o întreprindere, deși astfel de implementări sunt mult mai puțin frecvente decât modelele bazate pe abonați datorită complexității, latenței rețelei și problemelor de scalare.
|
| 22 Oct 2024, 08:03 |
|
 |
|
mihaip
|
  Recent m-a vizitat fiul meu cel mare ! Din vorba in vorba mi-a spus ca doreste sa-si faca un "upgrade" TV ... si eu i-am recomandat Samsung 65QN90D ! In State "Black Friday" este maine ! l-a gasit acolo la 1.200$ cam la fel ca in Romania !!! https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... n90dd-qledNu sunt partizanul televizoarelor cu diagonale foarte mari ! poate si pentru ca stiu cateva cazuri in care au aparut defecte ecran neintalnite la cele cu diagonale pana in 55" ! dar daca "omul" vrea neaparat 65" ... sa aleaga atent !
|
| 14 Nov 2024, 14:26 |
|
 |
|
mihaip
|
Apple iOS 18.2 Beta 2
Astazi dispozitivele mele Apple (iPhone XR si iPAD Gen 9 , nici prea prea ... nici foarte foarte ! m-au anuntat ca ar fi cazul sa vin la zi cu actualizarile ! la iOS 18.2 Beta 2 ! Mi-am zis ... de ce nu !
Nu am de gand sa fac apel la functiile AI ! nici nu cred ca merg pe procesoarele celor doua ! dar ma intereseaza micile update facute aplicatiilor ! Operatia a decus lin ... ca deobicei !
Deocamdata ... vad ceva schimbari in bine in iMaps !
|
| 16 Nov 2024, 19:42 |
|
 |
|
mihaip
|
Echipa de la OpenPLi testeaza o noua infrastructura de constructie a imaginilor lor ... se numeste Smarthgap ! aceasta nu va avea efecte vizibile pentru utilizator dar va spori fiabilitatea lanturilor de intretinere si constructie imagini !
Cea mai recentă versiune de asistență pe termen lung (LTS) a Yocto a fost lansată luna trecută cu numele de cod „Scarthgap” si promite 4 ani de suport, ceea ce înseamnă lansări periodice punctuale cu securitate și remedieri de erori.
|
| 28 Nov 2024, 10:44 |
|
 |
|
mihaip
|
OpenPLiPrima editie a noii versiuni de imagine este in curs de constructie !!! Constructia va dura ... zile ! sunt mii de compilari care se efectueaza cu resurse limitate la concurenta cu constructia imaginilor curente ! Deocamdata nu se stie ce va aduce nou ... din zvon public va trece la Python 3.12. P.S. Prima tentativa a esuat ! s-au prins dupa 2 zile ca se invarte in bucla !!! P.S.1 Si a doua tentativa a esuat ! aseara i s-a dat restart ! este din nou la 6% ! Mai bine de 50% din constructia unei imagini, pentru prima oara, este dedicata construirii utilitarelor, bibliotecilor si compilatoarelor ! daca se aborteaza constructia, se fac corecturile iar cele care s-au construit corect sunt pastrate si se reia aproximativ din locul erorii ! trecand rapid peste fazele primare ! Acum este la 17% ! Ptiu ! sa nu fie de deochi ! 40% ! acum deja ... 47% ! Daca nu crapa ... pe maine dimineatza la ora 6 povestim !!! Acum 74% si final la miezul noptii !!!  Constructia nu s-a finalizat asa ca a fost reluata !!!   Deocamdata serverul inca nu este populat cu imagini construite pentru diverse receptoare ! OpenPLi 10 will most likely be based on Yocto 5, which will have 3.12.OpenPLi 9.1 pare sa fie tot cu Python 3.9 dar cu baza Imaginea de dezvoltare ! Intre timp constructia imaginii se tot reia decoperindu-se erori care noua ne scapa ! la OpenATV acesta bucatarie interna de este ascunsa ... imaginea de developement devine versiune cand incepe popularea folderelor vizibile publicului ! Daca nu se trece la o alta versiune de Python ... nu mie deloc limpede la ce bun acesta tevatura ! Din tot acest balamuc, care pare interminabil ... m-am ales cu ceva ! am remarcat ca dupa unul din aborturile de "building development image" la raportul de stare "56 processes were aborted" ! asta mi-a dat imaginea sistemului multiprocesor pe care se intampla ... avea 56 de procesoare !!! Atunci cand eu am construit imagini de test , am folosit un Intel i7 cu 8 nuclee si acesta compila in 8 procese paralele ! Mie mi-a durat prima constructie 7 ore si urmatoarele cam 3 ! lui @Raed i-i trebuiau cam 20-30 de minute pentru aceiasi imagine pe infrastructura de tip OpenPli ! 
|
| 17 Dec 2024, 06:48 |
|
 |
|
mihaip
|
Stiti desigur ca in PVU se vad programele AFN de la 9e (11804 V 27500 ) ! stiati insa ca la 1w se vede in PVU pachetul TV5 ( 12643 V 28800 ) ?  P.S. Ieri am facut teste pe acest pachet ! cu un softcam.key care contine ce trebuie ! Nici Oscam nici Ncam nu deschide ! P.S1 "Expertii" spun ca se foloseste un nou "nano01" ... care este in studiu ! Adevarul este ca nu prea ai mare lucru de vazut in TV5 ! asa ca interesul fiind redus ... daca va fi , o sa fie de amorul artei ! Asta i-mi aduce aminte de o gluma buna cu "ilegalistii" comunisti ! care "se ascundeau, dar de cautat nu-i cauta nimeni". Socrul meu a fost profesor la Scolile de Calificare CFR ! era deja pensionar si avea catre 70 de ani ! venind vorba odata despre o cunostiinta comuna care mulgea de zor din beneficiile de a fi fost "ilegalist" ... el a comentat sec ! Da-l in masa ! ca avea 11 ani pe vremea ilegalistilor ! Seamana ca doua picaturi de apa cu istoria ... "revolutionarilor" de azi cu merite "deosebite" ! au avut meritul sa fi fost de fata cand s-a facut lista !
|
| 06 Jan 2025, 15:11 |
|
 |
|
mihaip
|
 Link : https://sweet.tv/en/free_tvEXCLUSIV: 33 canale tv HD premium, inclusiv de filme subtitrate în românește - legal, gratis și fără cont - prin platforma de streaming Sweet Tv (HD Satelit)
|
| 19 Jan 2025, 09:21 |
|
 |
|
mihaip
|
Official OpenBh 5.5.1 image- Abcom: PULSe 4K, PULSe 4K Mini - Edision: OS Mini 4K, OS Mio+ 4K - Gigablue: Quad 4K, UE 4K, Trio 4K, IP 4K, Trio4K Pro Novaler: Multibox 4K Pro - Octagon: SF8008, SX988, sfx6008/6018, sx88/sx888 v2 4K - Qviart: Dual 4K - Vu+: Ultimo, Zero, Solo2, SoloSE, Duo2, Zero4K, Solo4K, Uno4K, Uno4K SE, Duo4K, Duo4K SE, Ultimo4K - Zgemma: H7s /H7c, H9 Twin SE, H11S - Uclan: Ustym4K Pro Principala noutate este python 3.12.8. ! revin cu detalii ! Download : https://images.openbh.net/Aveti aici si o imagine neoficiala Viper 4K Combo V40 ! https://www.mediafire.com/file/8yl8qcfw ... 110709.zip
|
| 04 Feb 2025, 08:01 |
|
 |
|
mihaip
|
 EGAMI este o imagine buna si interesanta ! a fost intodeauna asa dar a si starnit controverse ... poti descarca imaginea doar daca cotizezi ! Nu este uzual asa ceva in lumea OpenEnigma ... dar nici total de condamnat ! Ce-i al lor insa ... trebuie respectat ! @Madhouse face acolo o treaba excelenta ! pluginul sau Multiboot merge foarte bine ! si este unica solutie pentru receptoare care nu au acesta facilitate si s-ar putea nici sa nu o aiba vreodata ! numesc aici : DM900 DM920 sau Zgemma H9x. Unele receptoare , marci care sponsorizeaza forumul , Zgemma si Novaler , pot fi descarcate gratuit de aici : https://image.egami-image.com/10.6/Pentru Dreambox 900 sau 920 gasiti aici : https://www.enigma2.net/?s=egami
|
| 04 Feb 2025, 09:07 |
|
 |
|
mihaip
|
OpenPLi HomeBuildCe rost are asa ceva ? Eu cred ca in unele cazuri chiar merita un test ! Imaginile sunt construite avand ca baza OpenPLi 9.x si servere de la OpenATV si din punct de vedere tehnic sunt la ceasul zilei ! - master branch (9.1) - python 3.13.1, - gcc 14.2.0, - glibc-2.40, - openssl 3.4.0, - ci+, - gstreamer 1.24.12, - ffmpeg 7.1.1, - webkit-hbbtv, - chromium-VU+, - kodi 22.0 - added stbplayer - hardware acceleration. Download : https://github.com/68foxboris/My-feed (in Readme) Lista receptoarelor : et1x000, h9combo, hd51, pulse4kmini, sf8008, vuduo4k,vuduo4kse,vusolo4k, vuultimo4k, vuuno4k, vuzero4k Voi face si eu un test si va tin la curent !Imaginea s-a instalat fara nici cea mai mica problema ! si este una completa inclusiv un server de pluginuri la zi ! Cred ca este imaginea pentru Mut@nt HD51 4K cu cea mai mare memorie libera din cate am vazut ! ce-i drept nu sunt instalate pluginuri aiurea ... doar Oscam ! si merge fara repros ! trebuie sa recunosc ca rusnacul este mester ! Dupa o dupamiaza de "joaca" , cam cu tot ce ar trebui sa stie o imagine de talia OpenPLi sau OpenATV ... trebuie sa recunosc ca imaginea i-mi depaseste asteptarile ! Tot ce trebuie sa mearga ... merge ! ca or mai fi detalii care mi-au scapat ... este posibil ! dar ramine instalata in Multiboot ca merita ! O s-o instalez si pe VU+Zero 4K !Zis si facut ! merge la fel de bine si pe VU+Zero 4K ! "omul" s-a adaptat situatei ... nu mai are restrictii de RAM deci a instalat pluginuri ! tot ce a crezut de cuvinta ! A aparut azi si imaginea pentru VU+Uno 4K SE ! o voi instala si pe ea !
|
| 06 Feb 2025, 13:49 |
|
 |
|
mihaip
|
OpenVIX 6.7Noua sa versiune se aliniaza la OE-Alliance-core branch 5.5.1 Python 3.12. O imagine simpla , compacta , foarte stabila si care are de toate ! serverul de pluginuri inca se actualizeaza la noua imagine ! Se descarca de aici : https://www.openvix.co.uk/index.php/downloads/
|
| 09 Feb 2025, 11:02 |
|
 |
|
mihaip
|
Daca va era dor de o imagine a vechiului grup polonez PkTeam ... iata aici gasiti imagini construite de @Zukon ... ultimul mohican ! Download : https://mega.nz/folder/lSYGGKbL#LqNQOEbuAmrygkndJEPlmQ Imaginea este una echivalenta OpenATV 7.5.1 !
|
| 11 Feb 2025, 14:15 |
|
 |
|
mihaip
|
|
| 11 Mar 2025, 00:14 |
|
 |
|
mihaip
|
Imagini DM520, DM7080 si DM920 by @RAED Imagini OpenBH si OpenTS bazate Python 3.13 ... Download : https://github.com/fairbird/MyImagesFee ... me-ov-file
|
| 11 Mar 2025, 00:20 |
|
 |
|
mihaip
|
 New channel Wild TV on Eutelsat 13.0 degrees: Frequency: 11.785 Horizontal Symbol rate: 27500 FEC: 3/4 Transmission type: DVB-S/QPSK
|
| 11 Mar 2025, 08:50 |
|
 |
|