| Author |
Message |
|
dingo31
|
 Re: Chkroot - Multiboot Support for all Others
Cred ca s-a rezolvat prin OpenVix, care are o versiune superioara la Flashtool by Centauri, 4.7.1 comparativ cu 4.6.8, am trecut in Openatv 7.5.1 fara probleme. Inca nu am instalat nici un plugin, nimic in Multiboot dar am gasit partitia 3 ocupata de Egami ....? Nu stiu ce sa fac, nu am curajul sa lansez Egami de acolo, nu e mai bine il sterg si populez cu alte imagini mai prietenoase? 
|
| 15 May 2025, 10:49 |
|
 |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 158098 Location: On the barrel ...
|
Pe EGAMI i-l stergi si i-l reinstalezi fara activarea pluginului lui de MultiBoot ! Pentru retur din Egami , VIX si PurE2 folosesti pluginul publicat de mine ! nu faci Reboot ! Orice instalare doar din OpenATV !
_________________ Ex computer guru !
|
| 15 May 2025, 11:00 |
|
 |
|
dingo31
|
Partea proasta este ca nu pot sa-l sterg din multiboot, lipseste functia Delete la butonul galben.  In acelasi timp, nu stiu de unde au aparut cele doua directoare. Am incercat sa le sterg manual dar EgamiBootl nu vrea sa fie sters, desi e gol, fara nici un fisier. Cealalta directoare am putut s-o sterg. In plus, vad ca partitia 1, arata EMPTY, desi opentav cred ca ruleaza de acolo. 
|
| 15 May 2025, 11:40 |
|
 |
|
mihaip
|
Tu ai rulat EGAMI de pe HDD ! este normal ca acolo sa-si fi facut directoare de control si manevra ! Uita-le ! decupleaza-te de la ideia ca exista deja un Egami ! Ingrijorator este ca inca nu vedem unde este OpenATV ! Fa-mi te rog capturi dupa ecranele de informatii sa vedem unde locuieste !
Atunci cand ai instalat OpenATV ai trecut prin activare ChkRoot ? eu cred ca in continuare esti in multiboot EGAMI iar in OpenATV ai doar ecrane de selectie din Multiboot ! si rulezi un OpenATV ... dracu stie de unde !
Eu as face acum o instalare cu Rescue Bootloader de OpenATV ! dar ar fi trebuit sa o faci cand aveai un EGAMI activ ! hmmm ...
|
| 15 May 2025, 12:17 |
|
 |
|
mihaip
|
Te rog sa faci din telnet comanda asta ... si sa postezi rezultatul ! Code: ls -ln /dev/block/by-name/ Te mai rog ceva ! incearca daca poti face Telnet pe DM920 in timp ce este in Rescue Mode !
|
| 15 May 2025, 12:50 |
|
 |
|
mihaip
|
A fost o eroare sa te atingi de EGAMI cand el era imaginea de BAZA din EMMC ! ciudatenia actuala este ca in primul tau slot nu mai vede EGAMI asa cum era initial ! ala era EMMC ... restul , toate sunt HDD ! Uite cum arata la mine EGAMI Multiboot pe Zgemma H9S ...  Starea ta actuala este Boot prin mecanismul EGAMI cu redirectare automata catre un OpenATV instalat ca imagine SLAVE ! daca cumva ai distrus partitia EMMC in care era EGAMI .... cred ca asa s-a creat ceatza ! Eroarea nu era fatala ! doar daca nu activai ChkRoot peste asta ! care a umblat si el in tabela de partitii ! si acum Dumnezeu mai stie ce este acolo !
|
| 15 May 2025, 13:45 |
|
 |
|
mihaip
|
In final s-ar putea sa ajungem la imaginea Rescue incarcata prin retea cu interfata de comenzi Bootoader activa pe serial ! La modelele vechi de Deambox asta se facea prin DreamUp .... atat pentru BL cat si Imagine. "For rescue DM920 use usb cable and putty (serial port, 115200 bps 8N1, for the CFE stage, it's 9600 bps). Start receiver and push ctrl+C to enter in CFE mode. Use usb stick FAT32 for rescue file downloaded from internet."Code: ifconfig eth0 -auto show devices dir usbdisk0 boot usbdisk0:zImage-rescue-xxxxx Imaginea Rescue este una in care se face Boot si reconstruieste tot ! in starea originala ! cel putin asa se spune ! O gasesti aici : https://dreamboxupdate.com/opendreambox ... /index.phpDupa care , activare Rescue Mode si incarcare de OpenATV, activare ChkRoot si populare Multiboot ! Daca totul este OK !
|
| 15 May 2025, 14:04 |
|
 |
|
dingo31
|
[quote="mihaip"]Te rog sa faci din telnet comanda asta ... si sa postezi rezultatul ! Code: ls -ln /dev/block/by-name/ Te mai rog ceva ! incearca daca poti face Telnet pe DM920 in timp ce este in Rescue Mode  Iar daca vreau sa rulez scriptul multiboot-selector, acum nu se intampla nimic, desi in urma cu 3 zile a functionat de minune. Apoi nu stiu ce am facut, dar s-a dus naibii. Probabil ca raman fara multiboot, nu e mare pierdere, dar vroiam sa aflu de ce merge, daca merge, iar daca nu merge, de ce nu merge! 
|
| 15 May 2025, 15:02 |
|
 |
|
mihaip
|
Scriptul este destinat unei imagini SLAVE ... parte din ChkBoot ! nu va functiona in Egami Multiboot si nu ai nevoie de el in BAZA OATV. Unde se afla imaginea ta ? eu cred ca esti in EMMC ... dar as vrea sa vad un Boot Manager si din nou, dupa activarea ChkRoot tabela de partitii! Buna ideia cu decuplarea discului !
Scriptul ala nu cred ca merge lansat de acolo ! Exista undeva mai sus un plugin care face returul in orice imagine din ChkRoot .... si i-l lansezi din telecomanda , nu ai nevoie de TelNet !
|
| 15 May 2025, 15:16 |
|
 |
|
dingo31
|
Acum situatia s-a schimbat, la orice imagine instalata prin flash manager se lanseaza doar openatv 7.5.1, desi ma intreba unde vreau sa instalez noua imagine. La rebootare pleaca implicit doar openatv, indiferent ce selectez. Scriptul multiboot-selector.sh pot sa-l las si o zi, nu se mai activeaza
Orice imagine noua pot s-a instalez acum numai prin in retea, din RESCUE MODE. Flash managerul nu mai functioneaza, zice ca se instaleaza noua imagine dar in final tot la Openatv 7.5.1 se duce.
Nu am mai folosit DM920 de vrea 2 ani, doar eram curios sa vad ce este cu multibooturile astea din Egami si OpenAtv. Le-am ametit, pentru ca initial au functionat ambele bine. Probabil am sters ceva ce nu trebuia
|
| 15 May 2025, 18:01 |
|
 |
|
mihaip
|
Constat ca nu prea citesti atent ! lasa scriptul, ai Multiboot Manager ! Cred ca trebuie sa incerci un "cleanup" al partitiei de control ! dar pentru asta avem nevoie de numele ei ! Code: ls -ln /dev/block/by-name/ Ea se gaseste sub "others" ... Code: echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro dd if=/dev/zero of=/dev/mmcblk0boot1 bs=512 reboot Dupa reboot ... verifici daca exista Multiboot Manager si faci o captura ! daca ai ChkRoot Activation ... faci activarea si incerci sa aduci o imagine sa zicem in Slot 2 ! si sa te duci la ea pentru Start Wizard !
|
| 15 May 2025, 18:20 |
|
 |
|
dingo31
|
mihaip wrote: Dupa reboot ... verifici daca exista Multiboot Manager si faci o captura ! daca ai ChkRoot Activation ... faci activarea si incerci sa aduci o imagine sa zicem in Slot 2 ! si sa te duci la ea pentru Start Wizard !
Acum am Enable ChkRoot Multiboot.! Revin dupa ce aduag o imagine. Multumesc photo uploading
|
| 15 May 2025, 18:45 |
|
 |
|
dingo31
|
Am adugat trei imagini, dar tot in Openatv 7.5.1 se duce, indiferent de selectie La others avem :   Iar fisierile din /dev au volumul zero 
|
| 15 May 2025, 19:06 |
|
 |
|
mihaip
|
@Dingo31 ... hai sa facem un test impreuna ! Executa acest script dintr-o fereastra Telnet ! el va iesi rapid lasand montat in /boot partitia ta mmcblkboot1 - arata-mi rezumatul ei - si continutul fisierelor startup in care ai imagini La mine arata asa :     Dupa cum se vede ... partitia MMC gazda are niste subdirectoare , cate unul pentru fiecare imagine instalata ( linuxroofs1 pana la 4 ) in care se afla de fapt imaginile (rootfs ). Subdirectorul /linuxrootfs1 este chiar imaginea BAZA. Cand alegi din lista o imagine de boot ... fisierul ei se copiaza peste STARTUP. Acesta este macanismul ! doua sunt necunoscutele ... - s-a scris la ChkBoot noua lista de fisiere ? eu cred ca DA !- s-au scris sau nu de catre OFGWRITE subdirectoarele /linuxrootfs scrise in partitia mmcblk0p10 [color=#FFFF00] Code: mount -t ext4 mmcblk0p10 /linux 2>/dev/null
|
| 16 May 2025, 06:34 |
|
 |
|
dingo31
|
Nu ma lasa, Permission denied Cred ca i-am facut eu ceva, pentru ca Chkroot a functionat initial, cu 2 imagine Openatv 7.6 beta si pure2. Chiar si din Pure2 puteam sa revin in Openatv si viceversa, fara probleme. Apoi am vrut sa-i pun si un Egami iar de aici a inceput totul. 
|
| 16 May 2025, 08:36 |
|
 |
|
mihaip
|
Da-i atribute 755 !!! 
|
| 16 May 2025, 08:37 |
|
 |
|
dingo31
|
|
| 16 May 2025, 08:56 |
|
 |
|
mihaip
|
Faci asa ... Code: cat /proc/partitions Aici vei vedea lista tuturor partitiilor mmcblk ... te intereseaza cea mare , de 4Gb cred eu ! - creezi un subdirector /linux in radacina - adaptezi comenzile mele la numele ei !  Te rog sa-mi arati si continutul fisierelor STARTUP_1 si STARTUP_3 La mine /Linux este exploatabil FTP si uite ce contine ... subdirectoarele si in ele arborele fiecarei imagini !  
|
| 16 May 2025, 09:12 |
|
 |
|
dingo31
|
Daca nu am gresit ceva, asta e la mine:  STARTUP_1 kernel=/dev/mmcblk0p1 root=/dev/mmcblk0p2 rootsubdir=linuxrootfs1 STARTUP _2 kernel=/dev/mmcblk0p1 root=/dev/mmcblk0p3 rootsubdir=linuxrootfs2 STARTUP_3 kernel=/dev/mmcblk0p1 root=/dev/mmcblk0p3 rootsubdir=linuxrootfs3
|
| 16 May 2025, 09:44 |
|
 |
|
dingo31
|
Am observat ca STARTUP si STARTUP_4, sunt identice.
kernel=/dev/mmcblk0p1 root=/dev/mmcblk0p3 rootsubdir=linuxrootfs4
|
| 16 May 2025, 09:48 |
|
 |
|