|
|
|
FAQ
• Search • Members • Login
|
|
It is currently 25 Apr 2026, 14:59
|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 4 posts ] |
|
| Author |
Message |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 158144 Location: On the barrel ...
|
 Anticariatul ... DVB
Acest forum este dedicat memoriei pasiunii noastre pentru DVB ! Receptoare vechi , de regula mai vechi de 10 ani , cele care au spus ceva , nu neaparat cu succes la public ci mai degraba deschizatoare de drum ! Tot aici vom face loc tunerelor DVB ... placi si USB externe ! si nu in ultimul rand softwareului lor, cu care ne-am razboit candva pe PC !
Din motive independente de vointa mea , hostul de imagini a facut curat in arhiva mea ! asa ca voi incerca , cat de cat sa le repopulez ! evident nu cu acelasi nivel de detaliere !
De ce atata atentie unor ... vechituri ! pentru ca unele dintre ele ne-au deschis ochii spre lumea DVB ! am invatat si noi si inspecial programatorii si proiectantii DVB pe ele ! si cred eu ca merita respectul si rememorarea faptelor !
In acest forum nu ma voi intoarce chiar la inceputurile epocii ... la Dreambox si CCCam , decat daca se va ivi ceva exceptional relativ la ele ! ceea ce m-ar cam mira ! Atunci am trecut prin Dreambox 500s si 800 HD ! prin toate chinurile lipsei de spatiu in flash , prin inceputurile Enigma2 pe chipseturi STi , prin apusul CCcam si inceputurile ezitante ale Oscam ! si am participat la pionieratul , gloria si apusul Android DVB !
In acest forum vom muta unele dintre topicurile deja existente care se incadreaza in acest profil ! si cred eu ... ca va fi o lectura placuta si instructiva ! Ideia mi-a venit povestind ieri cu prietenii Iosif (@Bonou2) si Costel (@Satelescu) despre niste "vechituri" care pacat sa fie aruncate fara sa fi povestit macar despre ele ! vor ajunge pe masa mea de teste ... ma "joc" cu ele si mai vedem !
Stiu ca pentru multi "memoria" dvb nu spune mare lucru dar incercam ! Veti gasi in prima postare a fiecarui topic o subliniere in GALBEN care va prezenta ratiunea includerii topicului in "anticariat" !
_________________ Ex computer guru !
|
| 09 Jan 2025, 10:41 |
|
 |
|
mihaip
|
 Re: Anticariatul ... DVB
Desigur ca v-ati intrebat de ce am exclus Dreambox si VU+ din "anticariat" ! Dreambox si VU+( Marusys ) i-am exclus pentru ca ai au fost "beneficiarii" unei exclusivitati de folosire a chipseturilor Broadcom , s-au facut stapani pe ele si pe ... Enigma2 ! Exclusivitatea Broadcom catre Dreambox i-a imbogatit pe turci ! au impus preturi scandaloase ! prietenul meu @Gelu a dat 700 de marci pe un amarat de Dreambox 7000 ! eu am cumparat Dreambox 500 (Enigma1) cu 250 de marci si Dreambox 800 (Enigma2) cu 450 Euro !
Exclusivitatea Broadcom acordata lui Dreambox i-a convins pe americani ca au gresit ! vindeau mult mai putin decat au sperat ! asa ca intai au acordat licenta catre VU+ (Marusys) si mai apoi catre niste chinezi obscuri Gigablue ! si de aici lucrurile s-au rostogolit ! Cu chipseturi Broadcom la liber chinezii au umplut lumea cu clone Dreambox la jumate de pret ! au clonat absolut toate receptoarele incepand cu DM 800 HD !
Enigma a fost de fapt o creatie colectiva ! a inceput cu un grup de entuziasti germani care au dezvoltat Neutrino ! au creat un sistem mai prietenos Enigma1 , care a echipat DM 7000 , dupa care au pus bazele a ceea ce avea sa devina Enigma2 ! Ce-i drept Dreambox a finantat cu echipamente munca grupului entuziast si in final a licentiat noua versiune de sistem Enigma2 ! DM800HD avea sa fie primul receptor care s-a lansat cu Enigma2 Dreambox ! Enigma2 Dreambox a dobandit curand o seama de "sateliti" ... Gemini care transforma imaginea seaca de firma in ceva mai prietenos si inspecial NewNigma ... prima imagine functionala cap coada !
Inca in Enigma1 a aparut si CCCam , primul softcam , dezvoltat dupa stiinta mea de un grup de programatori polonezi , cred eu finantat de Dreambox ! Acum succesul n-a mai avut margini, incepuse epoca de aur a cardsharingului ! Toate bune si frumoase dar succesul Dreambox a atins interesele elaboratorilor de sisteme de criptare si fabricantilor de CAM-uri asa ca prin 1998 , nori negri deasupra hegemoniei Dreambox ! proces cu Irdeto si Nagravision ! Dreambox este condamnat , i se ordona lichidarea , avea sa supravietuiasca printr-un truc ! CCCam a fost lichidat ! autorii au scapat la mustatza de puscarie si s-au dat la fund ! Dreambox i-a dat in gat ... autoritatile au inchis si ele ochii ! Dreambox s-a repus pe picioare ! alta Marie cu aceasi palarie si ... obiceiuri ! Sistemul lor a fost rebotezat DreamOS ... la fel de rigid si de sec ca pana atunci ! mergea bine dar nu avea nici un farmec ! Acesta a fost momentul de inceput al sistemelor Open Enigma2 ! Lider avea sa fie gruparea AAF din care s-a desprins ... OpenATV !
Despre VU+ nu se pot povesti lucruri la fel de dramatice ! la fel de rigizi , la fel de scumpi , mai reticenti in fata noului , si ei cu grupuri soft satelit ... cele mai de seama VTI si BlackHole ! Ca si Dreambox s-au facut de ras in mod repetat cu receptoare care n-au mers la prima revizie a placii de baza ! cazul notoriu ... VU+Solo 4K ! un dezastru care a functionat dupa un an ! prin meritele gruparii VTI !
VU+ s-a retras discret in 2020 din luminile rampei lasandu-i la vedere pe ABCom ! pe care era cat pe ce sa-i falimenteze cu experimentul VU+ Ruby ! Dreambox a falimentat in 2023 ! cu circ si aroganta asa cum a existat ... a trantit usa si a sters toate serverele !
|
| 15 Jan 2025, 18:04 |
|
 |
|
mihaip
|
Asa cum se vede ... oamenii se mai schimba ! Recent @Captain a extins suportul ChkRoot Multiboot si la receptoarele mai vechi din epoca de glorie a Flash-ului , multe dintre ele facand inca fata cerintelor receptiei HD uzuale ! Colaborarea mea cu @WXbet a facut din Multiboot Selector instrumentul complet de navigare in Multiboot , asa ca am toate elementele sa afirm , "sa nu spui niciodata ... niciodata !"
Debutul i-l va face VU+ Solo SE V2 ! un receptor compact , echipat decent si cred eu raspunzand criteriilor de mai sus ! in rest nu pot sa promit nimic ! Aventura VU+Solo SE V2 ... mi-a depasit asteptarile ... inainte de toate pentru ca inca este un receptoar foarte bun , merge bine in ChkRoot , l-am instalat pe un SD Card extern , si daca se rezolva si XBOX USB DVB-C ... este genial !
Pentru ca cele doua Dreambox DM 900 UHD si DM 920 UHD au venerabila varsta de aproape 10 ani ! le voi aduce si pe ele in Anticariat !!!
|
| 20 Aug 2025, 13:57 |
|
 |
|
mihaip
|
Tocmai am avut o discutie cu mesterul @Bonou2 ! Amabil ca deobicei mi-a propus sa-mi trimita din "anticariatul" lui cate ceva de testat ... receptoare , tunere usb , ce se mai gaseste prin casa unui impatimit !!! asa ca fi-ti pe faza ...
A venit coletul de la @Bonou2 !!! este ca de Mos Craciun ! un pachet cu de toate !!! Nu va stric surpriza ... ve-ti afla despre ele pe rand !!!
|
| 03 Sep 2025, 13:43 |
|
 |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 4 posts ] |
|