|
It is currently 01 Jul 2026, 02:28
|
View unanswered posts | View active topics
Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
| Author |
Message |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 160626 Location: On the barrel ...
|
 Re: Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
 Inteligența artificială, sub lupa unui test extrem de dificil. 2.500 de întrebări imposibile. Testul acoperă un spectru foarte larg de discipline, de la matematică și științe naturale până la domenii umaniste, limbi antice sau subiecte academice extrem de specializate. Nu toate aplicatiile AI au facut fata onorabil ! De exemplu, GPT‑4o a reușit doar un scor de aproximativ 2,7%, iar Claude 3.5 Sonnet a ajuns la 4,1%. Modelul o1 a obținut aproximativ 8%. Chiar și cele mai avansate sisteme testate până acum, precum Gemini 3.1 Pro sau Claude Opus 4.6, au atins niveluri de precizie situate în jurul intervalului 40–50%. (evz)
_________________ Ex computer guru !
|
| 13 Mar 2026, 14:53 |
|
 |
|
mihaip
|
 Vestea ca Romania si Ukraina au semnat un parteneriat strategic pentru fabricare de arme impotriva Rusiei ,i-mi provoaca fiori ! Zelensky a cerut , asa cum o face peste tot , si noi n-am avut inteligenta politica sa spunem nu ! Ne-a implicat in razboiul lui mai abitir decat orice baza militara a NATO ! (nws)
|
| 13 Mar 2026, 15:02 |
|
 |
|
mihaip
|
 O luptă complexă în interiorul Casei Albe stă la baza declarațiilor publice schimbătoare ale președintelui american Donald Trump cu privire la cursul războiului cu Iranul, în timp ce consilierii dezbat când și cum să declare victoria, chiar și în contextul în care conflictul se extinde în Orientul Mijlociu. Eu cred ca Donald Trump s-a aruncat cu capul inainte , asa cum a facut-o in incercarea de a face pace in Ukraina ! a mizat pe o victorie rapida , desconsiderandu-si adversarii , a obtinut o jumatate de victorie , eu cred fara mare relevanta, atata timp cat complexele nucleare ale Iranului, adanc ingropate in munte, nu sunt distruse total ! Eu cred ca acest weekend va fi decisiv ! daca americanii au noroc, se vor retrage cu fruntea sus ! daca nu, vor trebui sa inventeze o iesire de avarie ! Eu cred ca in ambele cazuri , Trump si-a vulnerabilizat pozitia electorala ! Americanul de rand va vedea la pompa gallonul de benzina Regular trecand de limita psihologica a celor 4 USD si Trump va fi terminat electoral ! Presupunand ca in 10 zile razboiul din Iran se incheie, ma tem ca o revenire la "normal" nu va fi posibila mai devreme decat in vara ! Intrebarea este daca nu cumva Iranul se va simti indreptatit sa aiba pretentii ? daca nu cumva va mai avea forta sa-si demoleze vecinii ? Scenarii sunt multe, niciunul nu pare sa fie castigator absolut , in toate exista cate un ... daca ! (d24)
|
| 13 Mar 2026, 15:42 |
|
 |
|
mihaip
|
 Ne ia Ucraina gazul din Neptun Deep? Fost ministru: Avem capacități insuficiente de depozitare. Reducem niște cheltuieli ! Trebuie ca suntem total tampiti ! Ne-am luptat prin tribunale ca Ukraina sa nu ne ia platforma continentala dintre Insula Serpilor si tarmul nostru ! si acum le facem cadou gazele tarii ? Suntem ori tampiti ori iresponsabili ! Ce rusine ! Asa cum am prevazut ! orice vizita a nefastului Zelensky se lasa cu paguba ! daca-i dai mana , este bine sa-ti numeri degetele ! (d24)
|
| 13 Mar 2026, 18:25 |
|
 |
|
mihaip
|
 Liderul Suprem al Iranului, Mojtaba Khamenei, este în comă internat la terapie intensiva , nu știe desprea moartea familiei sale, nici că a fost numit în locul tatălui său și nici nu este conștient. (presa din Israel) Totusi ! cineva este inca la butoane ! (d24)
|
| 13 Mar 2026, 18:32 |
|
 |
|
mihaip
|
 Tocmai s-a dovedit că ecranul Samsung Galaxy S26 Ultra este puțin mai închis la culoare decât cel al lui S25 Ultra — dar asta nu mă face să-l iubesc mai puțin. Testele de performanță și cele vizuale dovedesc acest lucru. Ma intreb , in realitate, cat i-i pasa omului de rand de isteria generala legata de "confidentialitate" care i se vinde zilnic pe bani grei ? (tr)
|
| 14 Mar 2026, 04:59 |
|
 |
|
mihaip
|
 Instagram renunță la mesajele private criptate end-to-end pe care „foarte puțini” oameni le foloseau. Dacă totuși doriți mesagerie criptată end-to-end, ar trebui să utilizați WhatsApp, potrivit parerii Meta. Isteria confidentialitatii nu se adreseaza omului de rand ! politicienii importanti, oamenii publici in functii publice, militarii si aparatul de stat ... poate 2% din populatie au nevoie de confidentialitate ! mai au nevoie ... trafcantii , hotii , teroristii , criminalii de toate categoriile ! Isteria i-mi aminteste celebra gluma cu "ilegalistii" comunisti , despre care se spunea ca ... ei se ascundeau ! dar de cautat nu-i cauta nimeni ! (verge)
|
| 14 Mar 2026, 05:09 |
|
 |
|
mihaip
|
 Virusul zona zoster v-ar putea îmbătrâni mai repede ! Dovezile sugerează că reactivările virusului varicelo-zosterian pot accelera îmbătrânirea și pot crește riscul de demență. Acum, oamenii de știință vor să știe dacă vaccinurile și antiviralele ar putea ajuta la protejarea creierului. Lasati bre ! ca pentru imbecili anyivac ... nu conteaza ! ca ei "stiu" ! Ce nu pricep este de ce ne punem noi de-a curmezisul in calea lucrarii Domnului ! daca El a decis sa-i decimeze pe prosti, nu va amestecati ! si asa Planeta este suprapopulata ! (wired)
|
| 14 Mar 2026, 05:13 |
|
 |
|
mihaip
|
 Steven Spielberg explică de ce nu a folosit inteligența artificială în film. Într-un interviu la SXSW, regizorul viitorului film SF Disclosure Day a discutat despre extratereștri, rețele sociale, inteligența artificială în film și multe altele. „Sunt pentru inteligența artificială în multe discipline diferite”, a declarat el vineri, „Dar , nu sunt pentru inteligența artificială dacă aceasta înlocuiește un individ creativ.” (cnet)
|
| 14 Mar 2026, 05:17 |
|
 |
|
mihaip
|
 Acesta a fost sloganul cu care Microsoft a lansat o campanie promotionala pentru noua XBOX candva in 2024 ! Noul XBOX , daca va exista , daca va fi materializarea Proiectului Helix, nu prea va mai arata ca in imaginea campaniei lansata in 2024 ! campanie care intre timp a disparut dupa ce a semanat confuzie ! (eng)
|
| 14 Mar 2026, 05:24 |
|
 |
|
mihaip
|
 Apple Studio Display XDR , arată atât de bine, încât mi-aș dori să fie un iMac. Înlocuitorul Apple pentru Pro Display XDR oferă o scenă sonoră uimitoare dar costă în continuare o sumă enormă. (gzmo)
|
| 14 Mar 2026, 05:27 |
|
 |
|
mihaip
|
 (bp)
|
| 14 Mar 2026, 05:27 |
|
 |
|
mihaip
|
 Cercetătorii au descoperit proprietățile mecanice ale „spinilor” la scară nanometrică care se dezvoltă în interiorul bateriilor litiu-ion, care pot provoca scurtcircuitarea și defectarea acestora – sau, mai rău, pot provoca aprinderea spontană. Acești spini, cunoscuți sub numele de dendrite, au fost dificil de studiat și de înțeles – până acum. (newa)
|
| 14 Mar 2026, 05:30 |
|
 |
|
mihaip
|
'Tu-i mama ei de Limba Romana!  (fb)
|
| 14 Mar 2026, 05:33 |
|
 |
|
mihaip
|
 (google)
|
| 14 Mar 2026, 05:34 |
|
 |
|
mihaip
|
|
| 14 Mar 2026, 05:36 |
|
 |
|
mihaip
|
 (fb-ag)
|
| 14 Mar 2026, 05:37 |
|
 |
|
mihaip
|
 O singură mișcare politică a transformat harta Eurasiei în secolul al XIII-lea. La începutul anilor 1200, Genghis Khan, născut Temujin, a reușit să unească triburile mongole anterior divizate din stepele Asiei Centrale. Din acel moment, o alianță regională s-a transformat rapid într-o forță militară capabilă să proiecteze puterea pe întregul continent. Armatele mongole s-au bazat pe viteză, coordonare și unități de cavalerie disciplinate. Campaniile s-au desfășurat pe distanțe vaste, ajungând în China, Asia Centrală, Persia și părți ale Europei de Est în câteva decenii. Orașele care au rezistat au fost adesea distruse, o strategie care a răspândit frică și a descurajat rezistența prelungită. (fb-ah)
|
| 14 Mar 2026, 05:39 |
|
 |
|
mihaip
|
 „Prinț elenistic”, greacă, secolul al II-lea î.Hr., bronz. Sculptura este păstrată în Palazzo Massimo alle Terme, parte a Muzeului Național Roman. (fb-aw)
|
| 14 Mar 2026, 05:40 |
|
 |
|
mihaip
|
 Salonul Verde este situat în interiorul Castelului Windsor. (fb-aa)
|
| 14 Mar 2026, 05:42 |
|
 |
|