|
It is currently 10 Sep 2026, 02:15
|
View unanswered posts | View active topics
| Author |
Message |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 163360 Location: On the barrel ...
|
 Re: OpenATV 8.0 Beta
S-a trecut oficial la OpenATV 8.0 Beta Asa cum am mai scris ... - versiunea OpenATV 8.0 Alpha a mers foarte bine de la bun inceput - nu i-mi este limpede care sunt diferente care justifica versiunea 8.0 - trecerea la noua versiune a fost una ... lina ! nu ca la altii !
_________________ Ex computer guru !
|
| 03 May 2026, 09:06 |
|
 |
|
mihaip
|
@Captain ne informeaza ca pe toate receptoarele Dreambox , OpenATV 8.0 activeaza o functie de accelerare grafica a meniurilor ! Efectul este discret pe chiseturile Broadcom 4K dar vizibil pe cele mai vechi ! Meniurile incep sa se miste in OpenATV la nivelul celor din DreamOS !
|
| 11 Jun 2026, 14:34 |
|
 |
|
mihaip
|
Trecerea la versiunea OpenATV 8.0 este una mai degraba discreta ! eu nu prea i-i vad ratiunile si pare ca daca ele existau la inceputuri , din diverse motive entuziasmul s-a mai stins !
- de regula un astfel de salt se face la OpenATV odata cu evolutia OE ! iata ca exista de 6 luni de zile OE 6.0 , si OpenATV 8.0 ramane tot la OE 5.6 - evolutia Python s-a facut discret de la versiunea Python 13.x la 14.5 iar despre o versiune 15 se pare ca nu va fi vorba ! - asa cu era de asteptat , daca OATV ramane la OE 5.6 ... si restul imaginilor, desi ele se construiesc deja corect sub OE 6.0 , ramain tot la OE 5.6
Asa ca ... nimic nou pe frontul de vest !
|
| 15 Jun 2026, 08:02 |
|
 |
|
mihaip
|
OpenATV 8.0 Beta compared to OpenATV 7.6 @Captain - at 31.08.2026
Build System / OE:
OpenATV 7.6: OE-Alliance Build 5.6 OpenATV 8.0: OE-Alliance Build 6.0
Enigma2:
OpenATV 7.6: Branch 7.6 OpenATV 8.0: Branch master
GCC Toolchain from GCC 15.2 to GCC 16.2 Python 3.14 Compatibility
- Kodi 22 with native hardware acceleration - New streaming/transcoding infrastructure - New Blu-ray / DVD / Audio-CD - Audio - AC4, True Audio - New Network infrastructure - New SmallFlash / SmallBox / Chkroot - Improved HW support : VU+Duo 4k Lite, GigaBlue Quad 4K Pro Rev.2, Zgemma H8 SE , Zgemma H7 / H17, Vu+ Duo 4K SE, TBS DVB Hardware
Enigma2 extensions
- Native DAB+ support via DVB - DAB+ Scan - DAB+ recording - New Network management - better Python process management - EPG improvments - Improved Timeshift and HEVC - SoftCSA - Tuner Configuration - BluRay direct in Enigma2 - Subtitles rework - Setup / User Interfaces - Multiboot SmallBox integration
@Captain face o trecere in revista a schimbarilor majore dar putin vizibile la nivel de interfata utilizator implementate in OpenATV 8.0 !
|
| 31 Aug 2026, 07:37 |
|
 |
|
mihaip
|
@Captain face referinta in postarea sa la o mai buna integrare in Multiboot a "SmallBox" , este vorba despre receptoarele MIPS , cu Flash si RAM putin dar cu chipseturi rezonabil de puternice !
La un astfel de receptor in timpul instalarii primare , OpenATV 8.0 determina automat ca ne aflam pe o masina cu resurse la limita si face o instalare minimala ! elimininand functiile considerate neesentiale in favoarea functionarii stabile a functiilor de baza ! Imaginea utilizeaza mai putin RAM, mai putin Flash si in executie devine acceptabila ! Am vazut asta pe Amiko Viper Combo HD !
Nu cred ca o astfel de masina se preteaza la multiboot ! Eu am experimentat Multiboot pe VU+SOLO HD SE , o masina la limita superioara a resurselor clasei, si nu s-a dovedit stabil iar timpul de boot/reboot a crescut dramatic !
|
| 01 Sep 2026, 09:06 |
|
 |
|
mihaip
|
Multiboot on SmallBoxes
In linii mari am definit ce inseamna "SmallBox" ... un receptor cu una sau mai multe resurse critice aflate la limita ! este vorba despre RAM sau Flash ! Solutia de Multiboot in asfel de cazuri este una bazata pe suportul extern USB ! dar ... se dovedeste ca acesta nu este destul de fiabil ( stick USB) , nu am suficiente porturi USB pe receptor , si am probleme de compatibilitate intre USB 2.0 si USB 3.0 la suporti si porturi !
Solutia gasita de mine in cazul VU+ Solo HD SE a fost un adaptor USB 2.0 pentru SD Card si folosirea unui card de acesta tehnologire pentru gazduirea Multiboot ! Am demonstrat ca se poate ... dar era pacat ! performanta in timp a utilizarii Multiboot mi-a scos peri albi !
Mai exista un caz , foarte interesant , aplicabil receptoarelor Zgemma H9 echipate cu 256 Mb Flash dar si unor receptoare Dreambox MIPS ... care au slot SD nativ , care merge foarte bine si poate gazdui natural si stabil un Multiboot ... ca la carte ! Totusi acesta trebuie sa se supuna unor reguli de bun simt !
- imaginea gazda este OpenATV 8.0 in Flash ! si incape la limita - ea va fi folosita exclusiv pentru a gazdui infrastructura Multiboot - in ea nu se instaleaza pluginuri si nici nu se scaneaza canale - prima imagine instalata in Mutiboot va fi ... OpenATV 8.0, de data asta in cei 2Gb alocati ... fara restrictii de spatiu ! - dupa care se pot instala in secventa PurE2, OpenBH , OpenPLI , etc
|
| 01 Sep 2026, 10:10 |
|
 |
|