|
It is currently 03 Jul 2026, 10:43
|
View unanswered posts | View active topics
Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
| Author |
Message |
|
mihaip
Joined: 23 Jun 2009, 10:32 Posts: 160736 Location: On the barrel ...
|
 Re: Spuma zilelor ... jurnal de lectura !!!
 Puglia, Italy  Burghof der Wartburg. Germany  Munchen, Germany  Horšovský Týn, Czech Republic  Låtefossen , Norway  Kylemore Abbey Castle, Ireland!  Beynac-et-Cazenac, France (fb)
_________________ Ex computer guru !
|
| 03 Jul 2026, 06:57 |
|
 |
|
mihaip
|
 (fb)
|
| 03 Jul 2026, 06:59 |
|
 |
|
mihaip
|
 (fb)
|
| 03 Jul 2026, 07:08 |
|
 |
|
mihaip
|
 (fb)
|
| 03 Jul 2026, 07:09 |
|
 |
|
mihaip
|
 Partida echilibrata castigata de elvetieni mai exacti in fata portii ! cu toata posesia superioara a algerienilor ! (google)
|
| 03 Jul 2026, 08:24 |
|
 |
|
mihaip
|
A fost Isus fiul unui soldat roman?Povestea despre cum a venit Isus Hristos pe lume este o piatră de temelie a Bibliei și, într-adevăr, a credinței creștine. Concepția imaculată a Fiului lui Dumnezeu este un concept important care pune bazele sfințeniei Fecioarei Maria și a fiului ei, Isus. Dar, se pare că un filosof din secolul al II-lea pe nume Celsius nu a fost de acord. Iar opinia sa , nepopulară la vremea sa, că Isus a avut un tată biologic este susținută de alte surse și dovezi arheologice. Deci, dacă este adevărată, cine este această persoană? (msn)
|
| 03 Jul 2026, 08:30 |
|
 |
|
mihaip
|
Fumatorii EuropeiUn studiu realizat de Comisia Europeană a evidențiat tendințele legate de fumat în Uniunea Europeană (UE). Conform celui mai recent sondaj Eurobarometru, unul din patru cetățeni ai UE fumează, țările est-europene și de sud-est înregistrând cele mai mari rate de consum de tutun. În alte părți, consumul este mult mai scăzut. Așadar, unde este cel mai răspândit acest obicei și cine este mai predispus să tânjească după nicotină? Nu cumva este vorba de fapt nivelul educatiei in respectivele tari ?Sweden: EU average 8% Netherlands: EU average 11% Denmark: EU average 14% ... Czech Republic: EU average 23% Germany: EU average 24% ... Romania: EU average 34% Croatia: EU average 35% Greece: EU average 36% Bulgaria: Eu average 37% (msn)
|
| 03 Jul 2026, 08:39 |
|
 |
|
mihaip
|
Ghetarii Europei se topesc Valul actual de căldură din Europa accelerează topirea ghețarilor continentului, care au fost expuși acestui fenomen timp de ani de zile. Temperaturile record înregistrate recent expun mai multă rocă de bază și reduc stratul de zăpadă care protejează de obicei aceste mase de gheață. The Guardian se concentrează asupra ghețarilor din Elveția care sunt pe cale să piardă o cantitate imensă de gheață din cauza acestui val de căldură intens. Se așteaptă chiar ca situația să se înrăutățească și ca toată zăpada și gheața acumulate în timpul iernii trecute în ghețarii din Elveția să se topească complet în curând. (msn)
|
| 03 Jul 2026, 08:46 |
|
 |
|
mihaip
|
 Cafeaua pe care o consumam ar putea contine pesticide periculoase ! „Dovezile științifice spun o poveste mai complicată, mai puțin confortabilă”, potrivit Coffee Watch, care a afirmat că unele pesticide - cele cu „stabilitate termică ridicată” - se pot lega de o boabă de cafea și pot ieși intacte după prăjire. „21% din probele prăjite au fost testate pozitiv pentru reziduuri de pesticide”, au avertizat cercetătorii. (msn)
|
| 03 Jul 2026, 08:50 |
|
 |
|
mihaip
|
John von NeumannGenialul matematician evreu John von Neumann este creierul din spatele computerelor de astăzi. Practic, el a atașat un procesor care imită creierul uman la un «calculator prost». Primul computer cu program stocat născut din acestaasociere a fost «EDVAC» în 1950. Prin urmare, computerele moderne sunt numite «computere cu arhitectură von Neumann». (msn)
|
| 03 Jul 2026, 08:54 |
|
 |
|
mihaip
|
Prima carte tiparitaDe-a lungul istoriei, textele sacre au jucat un rol vital în modelarea gândirii religioase și filosofice. Printre acestea, „Sutra Diamantului” se remarcă - nu doar pentru învățăturile sale spirituale profunde, ci și pentru contribuția sa inovatoare la istoria cărților tipărite. Această scriptură budistă străveche datează de peste o mie de ani și reprezintă un moment crucial în evoluția partajării cunoștințelor și a inovației tehnologice. Existența sa dovedește că tehnici sofisticate de tipărire erau folosite cu secole înainte de inventarea tiparului în Europa. (msn)
|
| 03 Jul 2026, 08:59 |
|
 |
|